Annonce:
Annonce:

Panik under brand: Ville springe fra 4. sal

Beboere var fanget i røgfyldte lejligheder under brand i København. Fire hang ud af vinduerne på fjerde sal og var klar til at springe

10 beboere måtte reddes ud af lejligheder på fjerde og tredje sal i Saxogade, hvor vinduerne står åbne.(Foto: Henrik R. Petersen)
10 beboere måtte reddes ud af lejligheder på fjerde og tredje sal i Saxogade, hvor vinduerne står åbne.(Foto: Henrik R. Petersen)
Annonce:
Følg Krimi

En mindre brand i en kælder i Saxogade på Vesterbro i København fik dramatiske konsekvenser i eftermiddag, da 10 beboere blev fanget i deres røgfyldte lejligheder.

- Da vi kom, hang der fire personer ud af vinduerne på fjerde sal. De var i panik og klar til at springe, siger vagthavende brandinspektør Magnus Mattsson, Københavns Brandvæsen, til ekstrabladet.dk.

Men brandvæsenet fik hurtigt rejst drejestigen og reddet dem ned.

Kort efter måtte seks personer i en lejlighed på tredje sal også reddes ned med drejestigen.

Det var en brændende affaldscontainer i kælderen, som udviklede en kraftig og varm røg. Formentlig har en beboer glemt at lukke en lem til affaldsskakten, der virkede som en skorsten.

Årsagen til branden i kælderen er ukendt.

Affaldsskakt virkede som skorsten
- Røgen var tættest og varmest øverst i opgangen og trængte ind i alle otte lejligheder i opgangen. Beboerne i lejlighederne på tredje og fjerde sal blev fanget i deres røgfyldte lejligheder, siger brandinspektør Magnus Mattsson.

- Det er vigtigt, at man altid husker at lukke lemmen til affaldsskakten. Ellers bliver røg fra kælderen spredt i hele opgangen, siger brandinspektøren.

De 10 reddede beboere blev samlet i et Medborgerhus, hvor de fik ilt af ambulancepersonale. Et par blev kørt til hospitalet til observation for røgforgiftning.

Opgangen i Saxogade 16 var sortsværtet af røg og alle otte lejligheder fik røgskader.

- Samtidig med at vi reddede personerne ned med drejestigen sendte vi røgdykkere ind i opgangen, som sprængte dørene til alle lejligheder og eftersøgte for personer. Men der var ingen i de øvrige lejligheder, siger brandinspektør Magnus Mattsson.

Alarmen kom kl. 15.53.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: