En måling foretaget af Det Økologiske Råd viser, at der i gennemsnit er mellem 100.000 og 200.000 skadelige partikler per kubikcentimeter luft på Aarhus Banegård. Ifølge rådet svarer det til 4-5 gange forureningen fra en 6-sporet vej.
- Der er ingen tvivl om, at det er sundhedsskadeligt, siger Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd.
Til sammenligning er der 40.000 på H. C. Andersens Boulevard i København - en af Danmarks mest forurenede gader.
- Jeg er overrasket over, at det også er så slemt her i Aarhus. Det er skidt, siger Kåre Press-Kristensen til DR Østjylland.
En af årsagerne er, at DSB har været nødt til at indsætte de 30 år gamle MR-tog mellem Aarhus-Esbjerg og Aarhus-Lindholm på grund af problemerne med IC4-togene.
Men ifølge miljøchef i DSB Jesper Mølgaard er det ikke uforsvarligt.
- Vi kan forsvare det, fordi det er en situation, som vi ikke forventer skal vare ved længe i og med, at MR'erne er indsat på grund af, at IC4'erne desværre ikke længere kunne køre, siger han.
Problemet er, at MR-togene står i tomgang på perronerne, mens de venter på passagererne på banegården, og det kan ikke laves om.
- De er nødt til at have startet motoren og sørge for, at toget er sikkerhedsmæssigt er klar til at køre før den planlagte afgangstid. Så de er nødt til at stå i tomgang lidt, men de skal ikke stå i tomgang længe, siger han.
Ifølge miljøchef Jesper Mølgaard har DSB for nogle år siden forsøgt at montere partikelfiltre på MR-togene, men det var ikke muligt.