Annonce:
Annonce:

Breiviks mor opdagede våben i 2010

Allerede for flere år siden havde Breiviks mor på fornemmelsen, at hendes søn var på afveje

Annonce:
Følg Krimi

Allerede for et år siden begyndte den norske massemorder Anders Behring Breivik at indkøbe våben og kemikalier i stor stil, ifølge hans mor.

Den terrorsigtede 32-årige Breivik boede sammen med sin mor i en lejlighed på Hoffsveien i Oslo indtil maj i år, men et halvt år tidligere mærkede moren, at noget var galt, ifølge den norske tv-station NRK.

- Han købte et haglgevær, som blev placeret i hans værelse, og han bestilte også en riffel. Omkring nytåret 2011 købte han en kraftig, sort pistol, har moren forklaret i sine samtaler med de retspsykiatriske eksperter.

Gal og sur
Den post Anders Behring Breivik modtog, holdt moderen også øje med.

- Der kom meget tunge pakker, og han fyldte kælderrummet med mærkelige ting. Han blev gal og sur, når jeg ville vide, hvad han skulle bruge alt det udstyr til, har hun fortalt.

Allerede i 2006 kunne hun mærke, at sønnen var ved at ændre sig, men det seneste år blev det langt værre.

- Jeg begyndte at spekulere på, om han var ved at blive tosset. Det føltes ikke trygt. Det var som om, jeg ikke længere kendte ham. Så jeg tænkte, at han var begyndt at fejle noget i hovedet, har moren berettet i samtalerne.

Retssag til april
Hendes forklaring bliver sandsynligvis en af de mest afgørende i den kommende retssag, der efter planen indledes den 16. april, skriver nyhedsbureauet NTB.

Breivik dræbte i juli 77 mennesker i Oslo og på øen Utøya. Torsdag konkluderede en retsmedicinsk kommission, at Breivik er paranoid skizofren. Bedømmelsen indebærer, at Breivik ikke kan idømmes en fængselsstraf, men til anbringelse på et psykiatrisk hospital.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: