Annonce:
Annonce:

Bandepakke gav ekstra hård dom til rockere

Fire rockere fik næsten fordoblet deres straf, fordi de dømmes efter bandepakkens skærpende paragraffer

Annonce:
Følg Krimi

Med mindre der er skærpende eller formildende omstændigheder udløser et drabsforsøg seks år fængsel.

I sagen mod fire rockerlærlinge, der er blevet kendt skyldige i at ville dræbe en mand, blev der torsdag middag uddelt hele 46 års fængsel. Tre domme på 12 år og én på 10.

Den skærpende omstændighed, der i denne sag har trukket straffene så højt op, er de fire dømte mænds relation til bande- og rockermiljøet.

- Bandepakken er en særdeles skærpende omstændighed. Dømmes man efter den, forudsættes det af lovgiver, at straffen fordobles, siger anklager i sagen, Trine Outzing Sorgenfri.

Alligevel er det usædvanligt, at der uddeles så hårde domme i sager af denne karakter.

Annonce:

I den store rockersag tidligere på året, hvor 16 Hells Angels rockere, deriblandt Brian Sandberg, var tiltalt for blandt andet drabsforsøg, blev der uddelt mildere domme.

- I den sag skelnede man mellem, hvilke roller de forskellige havde i forbindelse med drabsforsøgene. I den her sag har det ikke været en del af bevisførelsen, at nogle har haft en mere eller mindre afgørende rolle end andre, siger Trine Outzing Sorgenfri.

- De var alle af sted for at begå drab, så derfor var der ingen formildende omstændigheder i den her sag sammenlignet med den store rockersag, siger hun.

Forsvarerne ankede øjeblikkeligt dommen over rockeraspiranterne der stort set er blevet dømt i overensstemmelse med anklageskriftet.

Og anklageren er parat til at stå på mål for sine synspunkter i landsretten næste år.

- Vi har rejst den tiltale, som vi mente, sagen kunne bære, og det har retten nu vist sig at være enig med os i, siger Trine Outzing Sorgenfri og fortsætter:

- Så må vi se, om landsretten også er det. Vi har ikke ændret holdning under sagen, så sagen er hverken blevet dårligere eller bedre undervejs.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: