Annonce:
Annonce:

Breiviks mormor var svært psykisk syg

Den norske massemorders mormor led af vrangforestillinger, ifølge dokumentarudsendelse om familien

Anders Behring Breivik. (Politifoto)
Anders Behring Breivik. (Politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

Anders Behring Breiviks mormor var ifølge den norske tv-station NRK alvorligt psykisk syg, og den norske massemorder var som fireårig selv indlagt på en psykiatrisk afdeling i Oslo sammen med sin familie.

Det fremgår af den dokumentarudsendelse om Breiviks familiære baggrund, som NRK onsdag viste. I udsendelsen bliver blandt andre Breiviks far og stedfar interviewet om sønnen, der i juli dræbte 77 mennesker i Oslo og på øen Utøya.

I 1983 bliver den lille Anders sammen med sin familie indlagt på en ungdomspsykiatrisk afdeling i Oslo. Under opholdet, der varer næsten en måned, kommer det frem, at Breiviks mor havde en vanskelig opvækst med en psykisk syg mor.

Den fireårige Breivik bliver af den psykolog, der observerer familien, karakteriseret som 'passiv, ængstelig og med et påtaget afvæbnende smil'. Det skal ifølge psykologen være en konsekvens af morens dårlige mentale tilstand.

Familien vurderes at have behov for hjælp, og derfor foreslår lægerne, at drengen bliver fjernet fra hjemmet og sin mor for at forebygge, at hans udvikling forløber skævt. Forholdet mellem mor og barn beskrives som 'vanskeligt'.

Men anbefalingen bliver aldrig fulgt. Efterfølgende forsøger faren at få forældremyndigheden for Anders, men det afvises af myndighederne, der lader moren beholde ansvaret.

Moren oplyser gennem sin advokat, at hun ikke ønsker at kommentere oplysningerne i dokumentarudsendelsen.

Under afhøringerne af Anders Behring Breivik har han konsekvent afvist at ville tale om sin egen barndom. Han nøjes med at sige, at han har haft det godt, haft tag over hovedet og ikke manglet noget under sin opvækst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: