Indien rejse tiltale mod JP-terrorist

De mænd, der sættes i forbindelse med blandt andet terrorplanerne mod Jyllands-Posten, tiltales nu i Indien

Det indiske indenrigsministerium giver nu grønt lys til, at der kan rejses tiltale mod David Headley og hans sammensvorne.

Headley og hans barndomsven Tahawwur Rana, der begge har pakistansk baggrund, var mændene bag det planlagte angreb mod Jyllands-Posten.

Men Headley har også erkendt, at han forberedte massakren i den indiske storby Mumbai i 2008, og derfor vil inderne nu gennemføre en retssag mod ham. Det skriver avisen Times of India.

Headley har valgt at aflægge en fuld tilståelse i sagen, og det førte i sommer til, at Rana ved en amerikansk retssag blev dømt som medskyldig i det angreb mod den danske avis, der skulle hævne Muhammedtegningerne.

Til gengæld blev han frifundet for at have noget med terrorattentatet i Mumbai i 2008 at gøre. Han har anket sagen og har derfor ikke fået udmålt sin straf endnu.

Sagen er storpolitisk eksplosiv, fordi Headley har forklaret, at den pakistanske efterretningstjeneste havde kendskab til hans terrorplaner.

Derfor vil de indiske myndigheder også rejse tiltale mod pakistanske efterretningsfolk og andre med forbindelse til terrorbevægelsen Lashkar-e-Taiba.

Sagen mod Rana forløb ved en amerikansk domstol, fordi både ham og Headley boede i Chicago. Headley får først sin straf, når sagen mod Rana er endelig slut.

Det er derfor højst tvivlsomt, om det på noget tidspunkt vil lykkes Indien at pågribe eller få udleveret nogle af de mistænkte, som nu bliver tiltalt.

I alt døde 164 personer, da flere barer og hoteller i Mumbai blev stormet af bevæbnede mænd.