Annonce:
Annonce:

Marcel frifundet for voldtægt

Dommere og nævninge frikender Marcel Lychau Hansen for brutal voldtægt i 2007

Det var her i Nymosen i Vangede, at voldtægten af en 47-årige kvinde fandt sted i 2007. (Foto: Kristian Linnemann)
Det var her i Nymosen i Vangede, at voldtægten af en 47-årige kvinde fandt sted i 2007. (Foto: Kristian Linnemann)
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Det var ikke Marcel Lychau Hansen, der i 2007 stod bag en brutal voldtægt af en 47-årig kvinde fra Vangede.
Det var ikke ham, der den 22. juli kort efter midnat lå på lur i et budskads og overfaldt den gående kvinde bagfra.
Det var ikke ham, der strammede kvindens bælte om hendes hals og holdt hende som en hund, mens han tvang hende til at tilfredsstille ham med et blowjob.

Det slog dommer Jacob Scherfig for kort tid siden fast, da han læste højt af kendelsen om skyldsspørgsmålet i sagen mod Amagermanden.

Marcel Lychau Hansen frikendes hermed for en af de i alt otte sexforbrydelser, som han stod anklaget for. Ifølge dommeren var nævninge og dommere uenige om han skulle kendes skyldig eller frifindes.

Annonce:

Således stemte to dommere og to nævninge for, at Marcel Lychau Hansen skal frifindes for anklagen, mens fire nævninge og en dommer mente, at han var skyldig. Den samlede afstemning førte altså til frifindelse.

Læs også: Politi åbner gammel sex-sag
Læs også: Sexforbryder forsvandt med offers bælte

Udover at have fremhævet et dna-match fra offeret, der med sandsynligheden 1:2200 svarer til Marcel Lychau Hansens dna, har anklageren ellers under retssagen forsøgt at bevise, at netop den 46-årige også havde tilknytning til området, idet han var fodboldtræner og kendte til fodboldklubberne i området.

Beviserne holdt ikke
Hun har også understreget det faktum, at offeret dengang så, at gerningsmanden havde vissengrønne Adidas sko på. Noget som Marcel Lychau Hansen var kendt for at gå i.

Læs også: Voldtaget i brændenælder

Annonce:

Ikke mindst har anklager Anne Birgitte Stürup gentagne gange slået fast, at fremgangsmåden er helt identisk med de andre sexoverfald: At gerningsmanden tager kvinderne bagfra, at han truer dem, at udvælger områder med lige strækning, så han kan overskue, om der kommer andre forbi, at han binder dem med remedier han finder på stedet, og at han truer dem til at blive liggende, så han kan nå væk fra stedet.

Men alt dette fandt retten altså ikke at være solide beviser nok til, at kunne dømme den 46-årige mand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: