Annonce:
Annonce:

Seriemorders offer: - Hjælp mig

Gustav Coletti var den sidste, der så Shannan Gilbert i live

Gustav Coletti er den sidste der har set Shannan Gilbert i live. (Foto: Benjamin Kürstein)
Gustav Coletti er den sidste der har set Shannan Gilbert i live. (Foto: Benjamin Kürstein)
Annonce:
Følg Krimi

LONG ISLAND (ekstrabladet.dk): Mørket er lige så stille ved at blive brudt, da 76-årige Gustav Coletti barberer sig tidligt om morgenen den første maj 2010. Pludseligt bliver der hamret på døren, og at en kvinde skriger på hjælp.

- Hun stod og hamrede på døren og råbte: ’hjælp mig, hjælp mig’, fortæller den 76-årige pensionist. Han fortæller, at kvinden var helt ved siden af sig selv, og at hun havde svært ved at holde sig oprejst.

- Jeg fik hende indenfor og ringede efter politiet, og hun blev ved at skrige: ’hjælp mig, hjælp mig’. Da jeg fortalte hende, at jeg havde ringet efter politiet, forsvandt hun ud af døren med det samme.

Annonce:

Hun var helt smadret
Kvinden, Gustav Coletti forsøgte at hjælpe, viste sig sidenhen at være den 23-årige Shannan Gilbert. Den unge kvinde arbejdede som escortpige, og hun var klokken to om natten blevet sat af ved et af nabohusene til Colettis af sin chauffør. Nabohuset tilhørte Joseph Brewer, og han havde hyret Shannan Gilbert til at holde ham med selskab den nat. Hvad der er sket mellem klokken to og klokken fem, hvor den unge kvinde pludseligt flygter fra huset, er uvist, men Gustav Coletti tror, at Gilbert har fået så mange stoffer, at hun var nær en overdosis.

- Hun var helt smadret, konstaterer han.

Chauffør fulgte efter
Gustav Coletti bemærkede en mørk bil, der fulgte efter den unge kvinde, da hun løb fra hans hus:

- Han kørte frem i små ryk og tændte og slukkede lyset, forklarer han, og fortsætter: det var helt tydeligt, at han ledte efter hende.

- Jeg stoppede bilen og spurgte ham, hvor han var på vej hen. Han sagde: ’vi festede ovre hos Brewer, og en af de unge piger blev vred og smuttede. Jeg forsøger at finde hende.

Coletti fortalte manden bag rattet, at han havde tilkaldt politiet, og opfordrede chaufføren til at blive og vente på dem. Men i det samme øjeblik begyndte Shannan Gilbert at løbe igen, efter at hun havde gemt sig i et øjeblik, og manden i bilen satte efter hende. Det var det sidste Gustav Coletti så til Shannan Gilbert.

Annonce:

Mere end halvandet år senere blev hun i tirsdags fundet kun få hundrede meter fra den 76-åriges hus.

Ti lig på et år
Shannan Gilberts lig bliver tilføjet en tragisk liste over primært kvindelig, der er blevet fundet i det samme område på Long Island i det seneste år.

Ikke mindre end ti lig er der dukket op. Otte af dem er prostituerede kvinder, e n er en mand i dametøj. Det sidste lig menes at være et barn på knap to år.

Politiet har skiftet teori flere gange undervejs, alt imens der er dukket stadig flere lig op, i øjeblikket arbejder de ud fra den teori, at der er tale om den samme gerningsmand til alle mordene.

Flere lig i vente
Politichef for Suffolk County på Long Island sagde forleden til nyhedsbureauet AP:

- Vores teori er, at der formodentligt er tale om én seriemorder.

Gustav Coletti er ikke sikker på, det sidste lig er blevet fundet endnu:

- Jeg ved ikke om det bliver her ude, men jeg tror, de kommer til at finde flere lig. Mordere stopper ikke, konstaterer han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: