Annonce:
Annonce:

Sexofre uenige om Marcels signalement

En sagde han var karseklippet. En anden at han havde tynde lår. En tredje at han var glathåret. Men ingen har set hans ar eller bemærket hans røgånde

Marcels forsvarer slog igen og igen fast, at ingen af sexofrene havde bemærket noget om røglugt fra deres voldtægtsmand. (Privatfoto)
Marcels forsvarer slog igen og igen fast, at ingen af sexofrene havde bemærket noget om røglugt fra deres voldtægtsmand. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Hvis der er én ting røg gør, så er det at sætte sig fast. I tøjet, i huden og i munden. Og lige præcis det faktum valgte forsvarer Jakob Lund Poulsen under sin procedure i dag at hænge sig fast i.

I sin halvanden times lange forsvarstale for den 46-årige Marcel Lychau Hansen opremsede forsvareren gang på gang - for hvert af de i alt syv anklagepunkter - det faktum, at den tiltalte er storryger, og at han ikke mindst har adskillige tydelige ar mange steder på kroppen. Dermed såede han også tvivl om de forskellige vidneudsagn, som de otte sexofre er kommet med under retssagen.

Annonce:

Ingen har set Marcels ar
- Marcel har særlige ar og skader på kroppen. På næseryggen, på håndled og på hænder og andre steder, hvor - hvis man har været voldtægtsoffer af Marcel - har haft nærliggende mulighed for at registrere. Ingen af disse karakteristika er blevet beskrevet af nogle af de personer, der har været i vidneskranken, understregede Poulsen under sin lange tale.

Allerede ti sekunder inde i proceduren krævede han sin klient pure frikendt for alle anklager og gennemgik sagen fra ende til ende - særligt med henblik på de forskellige signalementer, der er kommet frem under sagen.

- Vidnet fra Fasanskoven beskriver en person med skulderlangt hår. Men vidnet havde ikke set ham siden 8. klasse, lagde Jakob Lund Poulsen ud.

Præcis klokken 10.18 - 48 minutter efter han påbegyndte talestrømmen - kom han ind på den firedobbelte voldtægt fra Ingolfs Allé i 1995.

Annonce:

- Marcel var stor kaffedrikker. Han drak ikke alkohol eller øl. Og samtidig var han storryger. Hvis det er tilfældet, så lugter man af røg. I huden, i tøjet, ud af munden. Skulle han have været så tæt på de vidner, som vi har hørt, så er det påfaldende, at INGEN har registreret noget sådan, sluttede forsvareren uden dog yderligere at gå ind i, at forbrydelserne har fundet sted over 24 år.

Ingen husker han lugtede af røg
- Samtlige af kvinderne har givet et svagt signalement af gerningsmanden. En mener han var mørk- og glathåret. En anden var ikke sikker på hårfarven og beskrev ham som normal af bygning. En tredje husker slet ikke, hvordan han så ud. Den fjerde så ikke håret. Væsentligt er også, at ingen af de fire kvinder villaen, har givet andre karakteristika af gerningsmanden, og ingen af dem husker, at gerningsmanden lugtede af røg, slog forsvareren fast, mens Marcel fulgte ham med øjnene.

- Offeret fra Amagerkollegiet husker gerningsmanden med karseklippet hår. Hun husker ikke noget om, at han lugtede af røg. Hun husker heller ikke noget med særlige kendetegn på hans krop, fortsatte forsvareren.

Der argumenterede fra sag til sag om, at dna-beviser ikke kan stå alene, og dermed ikke er nok til at kunne dømme en mand.

Annonce:

Sexoffer husker ikke Marcel på billede
- Kvinden fra Vangede husker heller ikke, at gerningsmanden havde skæg. Han var karseklippet, korthåret. Men hun kunne ikke genkende Marcel Hansen på det foto, der blev vist i avisen, tordnede Jakob Lund Poulsen stående bag sin skrivepult.

63 minutter inde i proceduren nåede han så til den sag, der startede det hele. Voldtægten fra kolonihaven. Også her såede han - bortset fra det solide dna-bevis fra det tabte kondom - tvivl omkring offerets signalement.

- Pigen fra kolonihaven husker ikke noget om, at gerningsmanden lugtede af røg. Hun huskede også i første omgang, at gerningsmanden havde tynde lår. Det forklarede hun til politiet i september 2010. I retten korrigerede hun dette til veltrænede lår. Vi ved, at Marcel var fodboldtræner og var veltrænet. Måske er de veltrænede lår noget hun slutter sig til i dag, fabulerede forsvareren, der derefter overlod ordet til Marcel selv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Røveri, narko og drabforsøg

Annonce:
Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: