Annonce:
Annonce:

Forsvarer: Nogen har samme dna som Marcel

Forsvarer tordnede i retten: Der går en anden mand rundt i Danmark med samme dna som Marcel Lychau Hansen

Ifølge forsvarer Jakob Lund Poulsen, går der en anden mand rundt i Danmark, der har samme dna som Marcel Lychau Hansen. (Privatfoto)
Ifølge forsvarer Jakob Lund Poulsen, går der en anden mand rundt i Danmark, der har samme dna som Marcel Lychau Hansen. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Han skal frifindes i samtlige syv forhold!

Så kort slog Marcel Lychau Hansens forsvarer Jakob Lund Poulsen sin hovedkonklusion fast. Som det allerførste i sin procedure, der startede kl. 09.30, stod hans budskab klart: Den 46-årige tiltalte Amagermand er ikke den mand, der de sidste 11 retsdage har siddet i anklageskriften.

- Marcel har frivilligt, åbent og positivt svaret på politiets spørgsmål og hjulpet med opklaringen. Men det er naturligt, at man ikke kan give svar på begivenheder, som man ikke har deltaget i, eller man ikke kan huske, fordi det ligger 24 år tilbage, indledte forsvareren.

Annonce:

Ekskæresten var helt tryg ved Marcel
- Der er under retssagen blevet fremlagt en beskrivelse af Marcel, som ikke er dækkende. Af vidner, venner, familie og bekendte er han blevet beskrevet som en god ven og en afholdt kammerat, en engageret og dygtig fodboldtræner. En afholdt og pligtopfyldende arbejdskammerat.

- Han er beskrevet som en kærlig og opmærksom samlever og kæreste. En god og nærværende far for sine sønner og en person, der med Marcels ekskærestes ord - er den person, hun følte sig mest trygt ved at være sammen med. Hun havde aldrig været mere tryg end med nogen anden! En karakteristik der står i skærende kontrast med det, som anklageren har forsøgt at tegne. En person, der skulle være en ganske anden og have nogle helt sorte egenskaber.

Den tiltalte selv er i dag klædt i cowboybukser og hvid lynlåstrøje. Han gik roligt ind og tog plads ved siden af sin forsvarer, som under proceduren dernæst lagde vægt på Marcels særlige kendemærker på kroppen.

Annonce:

Ingen sexofre har set nogle ar
- Han har særlige ar og skader. På næseryggen, på håndled og på hænder og andre steder, hvor - hvis man har været voldtægtsoffer af Marcel - har haft nærliggende mulighed for at registrere. Ingen af disse karakteristika er blevet beskrevet af nogle af de personer, der har været i vidneskranken, understregede Poulsen, mens Marcel sad og fulgte hans oplæsning ved siden af.

- Marcel var stor kaffedrikker. Han drak ikke alkohol eller øl. Og samtidig er han storryger. Hvis det er tilfældet, så lugter man af røg. I huden, ud af munden. Skulle han have været så tæt på de vidner, som vi har hørt, så er det påfaldende, at INGEN har registreret noget sådan.

Læs også: Her er nummeret, der kan fælde Marcel
Læs også: Gav karakterer til sine sexofre

Vidner i pressen blev mediestjerner
Dernæst rettede forsvareren en tydelig appel til nævninge og dommere:

- Man må ikke lade sig påvirke af pressens massive og hysteriske mediedækning. Man må ikke lade sig påvirke af pressen, som har interviewet vidner, der kunne blive mediestjerner for et kvarter. Dermed ikke sagt, at de har sagt sandheden her i retten, tordnede Jakob Lund Poulsen og fortsatte.

Annonce:

- Jeg beder jer inderligt om, at se bort fra, hvad De måtte have læst i avisen, set i tv, hørt i radioen eller drøftet med familie og venner, og alene basere voteringen ud fra, hvad de har hørt i dette retslokale, plæderede Jakob Lund Poulsen og mente i øvrigt, at pressen - med den massive dækning - var indirekte skyld i, at efterforskningen af sagen er blevet ødelagt.

Læs også: Kondomet startede det hele
Læs også: Brugte søns kondom til voldtægt

En anden mand har samme dna
- Hvordan kan dna-beviserne, der er blevet fremlagt, så hænge sammen med det jeg siger. Hvilken forklaring kan vi give på det?, spurgte forsvareren retorisk og referede til de dna-match fra bl.a. det tabte kondom og fra den dræbte Lene Buchardt Rasmussen.

- Ja, det helt nærliggende svar, som vi skal have med - er muligheden for, at der går en anden person rundt med den samme dna-profil. En som ikke er i familie med Marcel Hansen men som alligevel har en dna-profil, der svarer til Marcel Hansen, konkluderede Jakob Lund Poulsen og fortsatte den lange talestrøm.

ekstrabladet.dk følger sagen direkte fra retten...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: