Annonce:
Annonce:

Bomberyddere i aktion: Drenge legede med syrebomber

Politiet advarer unge mod at lege med saltsyrebomber

Forsvarets sprængstofeksperter måtte onsdag sprænge en saltsyrebombe i Greve. (Arkivfoto: Bjørn Stig Hansen)
Forsvarets sprængstofeksperter måtte onsdag sprænge en saltsyrebombe i Greve. (Arkivfoto: Bjørn Stig Hansen)
Annonce:
Følg Krimi

Forsvarets bomberyddere måtte onsdag middag køre en tur til Rosenlyparken i Greve, hvor en flok drenge havde kastet med saltsyrebomber.

En anmelder kontaktede klokken 12.06 politiet, fordi han havde set en flok drenge, der smed flasker indeholdende saltsyre og stanniol. Da flaskerne blev knust, udløste det en mindre sprængning.

En enkelt flaske var dog intakt, og politiet tog ingen chancer og valgte at tilkalde forsvarets sprængstofeksperter, EOD, der sprængte flasken på stedet.

Kommunikationsmedarbejder Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer alle til at holde sig langt fra saltsyrebomberne.

- Der sprøjter saltsyre og glaskår ud til alle sider, når flaskerne sprænger, og det er ikke særlig sjovt at blive ramt af sattsyre. Det ætser sig ind i huden, og hvis man får det i øjnene, er det meget alvorligt. Så risikerer man at få ødelagt sit syn, fortæller Jan Lauritzen til ekstrabladet.dk.

Der har i løbet af det seneste års tid været flere episoder med primært unge drenge, der 'leger' med saltsyrebomber - men bomberne er absolut ikke legetøj, understreger Jan Lauritzen.

- Vi hører desværre mere og mere om det, og vi advarer da også skolebørnene om det, når vi er ude på skolerne. Vi ved godt, at drenge er drenge, men de skal have en forståelse for, hvor farligt det her egentlig er, siger Jan Lauritzen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: