Annonce:
Annonce:

Dødsbranden: Lightere lå klar i opgangen

Gerningsmanden til dødsbranden på Vesterbro i København købte lightere og 20 liter benzin før eksplosionsbranden, der kostede tre livet

Restauratør Maj Kaltoft og hendes 69-årige arkitektfar blev ofre for mordbranden, hvor også gerningsmanden omkom.(Privatfoto og Henning Hjorth)
Restauratør Maj Kaltoft og hendes 69-årige arkitektfar blev ofre for mordbranden, hvor også gerningsmanden omkom.(Privatfoto og Henning Hjorth)
Annonce:
Følg Krimi

Fem lightere og fire reservedunke med 20 liter benzin.

Dét købte den formodede gerningsmand til dødsbranden på Rahbeks Allé på Vesterbro i København Kirk Smith, 38, i timerne inden eksplosionsbranden i søndags.

Kirk Smith ville tilsyneladende helgardere sig, så han var sikker på, at han havde både benzin og ild nok, når hans ekskone Maj Kaltoft, 34, og hendes far Ole Kaltoft, 69, kom på besøg senere på dagen.

Lightere på trappen
Politiet fandt fire-fem af lighterne spredt på trappen i opgangen til Rahbeks Allé 5, hvor tragedien skete i den to-etagers tårnlejlighed på fjerde og femte sal.

Ifølge ekstrabladet.dk´s kilder lå lighterne fordelt på flere trappeafsatser.

Læs også: Maj havde de største brandskader

Annonce:

Efterforskningsleder Bertel Hejlesens bekræfter ekstrabladet.dk´s oplysninger om, at der var lagt fire-fem lightere forskellige steder i opgangen.

- Vi ved ikke, hvad formålet med lighterne var. For der var ikke antændt ild nogen steder i opgangen, siger Bertel Hejlesen.

Fire reservedunke
Han kan endnu ikke med sikkerhed sige, om lighterne var placeret forud for branden - eller om han tabte dem i opgangen, da Kirk Smith med ild i tøjet flygtede ud af lejligheden på fjerde sal og faldt om stærkt forbrændt på første sal.

Læs også: Vuggedød kan give stærke selvbebrejdelser

Politiet har fundet kvitteringer på købet af lighterne samt fire fem-liters reservedunke, som Kirk Smith fyldte med 20 liter benzin. Han købte benzinen på Q8 tankstationen på hjørnet af Enghavevej og Sønder Boulevard.

De fire reservedunke blev fundet i lejligheden, nogle tomme, nogle med benzin i. Så ikke alle 20 liter benzin blev hældt ud over ofrene inden de blev antændt.

Annonce:

- Det er tvivlsomt, om vi nogensinde kommer fuldstændigt til bunds i alle brandens detaljer idet den formodede gerningsmand også mistede livet. Det gælder også spørgsmålet omkring lighterne, siger Bertel Hejlesen.

'Hul' på en halv time
Politiet får næppe heller opklaret, om Maj Kaltoft og hendes far blev tilbageholdt i lejligheden af gerningsmanden inden de blev overhældt med benzin. Ifølge et vidne kom de til lejligheden kl. 11.45, og alarmen kom kl. 12.13.

Læs også: Sådan planlagde han dobbelt-mordet

Politiet ved ikke, hvad der skete i lejligheden i den knapt halve time før eksplosionsbranden eller hvordan og hvornår ofrene blev hældt over med benzin. Men da benzinen blev antændt og dampene eksploderede med et brag flygtede de alle tre ud af lejligheden.

Den 69-årige Ole Kaltoft forsøgte at slippe ud på en altan på femte sal. Hans datter Maj Kaltoft blev fundet død af sine brandskader på tredje sal og Kirk Smith blev fundet på første sal.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: