Annonce:
Annonce:

19-årig: Jeg blev holdt som sexslave

Skrøbeligt udseende kvinde fortæller, at hun var bange for den tiltalte

Dette råb om hjælp fik kvinden smuglet ud. Foto: Politiet
Dette råb om hjælp fik kvinden smuglet ud. Foto: Politiet
Annonce:
Følg Krimi

- Det var ham, der sagde, at jeg skulle.

Sådan sagde en lille, skrøbeligt udseende kvinde her til formiddag i vidneskranken i Retten på Frederiksberg, hvor hun skal fortælle om det sexmareridt, som en 37-årig mand er tiltalt for at have udsat hende for.

Han er blandt andet tiltalt for at have brugt sin autoritet til at få hende til at stille sig seksuelt til rådighed for flere mænd, der betalte hende ca. 100-200 kr. pr. gang, til dels mod pigens vilje. Den tiltalte nægter sig skyldig.

Umiddelbart efter hun havde sagt disse ord, bad hun om en pause og gik ud fra retssalen med bøjet hovede.

Det er op ad bakke for anklager Maria Cingari at få den 19-årige kvinde til at forklare, hvad hun gennemgik, før hun blev befriet fra et uhumsk hus i Vanløse i juni i år.

Kvinden har meget svært ved at fortælle og svarer kort og ofte, at hun ikke kan huske præcist.

Annonce:

Læs også: Kvindes bøn om hjælp: Jeg bliver holdt som sexslave

Imens sidder den tiltalte bagerst i retslokalet, fordi kvinden, ifølge sin bistandsadvokat, er meget skrøbelig, og det gav netop et gib i folk i retten, da den 37-årige pludselig råbte op med en høj, mørk og tilsyneladende vred stemme fra sin plads på bænken lige bag ved ekstrabladet.dks udsendte.

Det viste sig dog, at han blot sagde på litauisk, at hun skulle tale højere. Han virker ellers afslappet og sidder med hænderne foldet bag nakken.

Anklageren indskærper flere gange over for kvinden, at hun godt ved, at det er svært at fortælle, men at det er vigtigt, at hun giver sin forklaring.

Prøver at glemme
Den 19-årige, der har lyst hår samlet i en knold, snakker med en lav stemme og tager dybe vejrtrækninger, når hun svarer.

- Jeg har prøvet at glemme det, svarede hun, da anklageren spurgte ind til detaljer.

Annonce:

Hun bekræftede, at hun i en tidligere forklaring, har sagt, at den tiltalte, der blev kaldt 'Amigo' havde sagt, at hun ville få 4000 kroner for en uges arbejde, og at hun aldrig havde haft så mange penge.

Da anklageren spurgte, om hun havde arbejdet som prostitueret i Litauen, svarede hun først nej. Det var først, da anklageren fortalte, at det ikke er ulovligt i Danmark, at hun bekræftede.

Nægter skyld
Den 37-årige litauiske mand har netop afgivet forklaring og nægter sig skyldig i at have solgt den unge kvinde til sex.

Han forklarede, at han selv skulle til Danmark for at købe dæk til sit serviceværksted i Litauen. Han havde derfor spurgt pigen, om hun ville holde ham med selskab på rejsen. Undervejs udførte hun oralsex på ham to gange uden betaling.

- Det var venskabeligt, forklarede han.

- Hvad skulle hun lave i Danmark, ville anklageren Maria Cingari vide.

- Jeg sagde til hende, at hun kunne jo bare plukke jordbær. Men hun sagde, at hårdt arbejde interesserede hende ikke, forklarede manden, der selv har kone og barn i Litauen.

Annonce:

Foreslog prostitution
Han forklarede, at han vidste, at hun arbejdede som prostitueret i Litauen og foreslog, at hun så kunne gøre det i Danmark.

- Så jeg sagde til hende, at i Danmark bor der flere litauere. Dem kunne hun aftale med, hvad hun ville, forklarede han.

- Har du fået penge af mændene?, spurgte anklageren.

- Nej, det er jo ikke mig, der har haft samleje med hende, hvorfor skulle jeg det?, svarede han.

Ifølge anklageskriftet varede den 19-årige kvindes sexmareridt i 11 dage i det klamme hus på Herlufholmsvej i Vanløse, før politiet befriede hende den 22. juni i år. Ifølge tiltalen truede han med at slå den 19-årige ihjel, og han misbrugte sin autoritet til at tvinge hende til prostitution.

Læs også: Kvindes bøn om hjælp: Jeg bliver holdt som sexslave

Bange for at blive slået ihjel
I huset blev hun - som anklageskriftet siger - 'til dels mod hendes vilje stillet til rådighed for flere mænd, der betalte hende ca. 100-200 kr. pr. gang for at yde dem seksuelle ydelser'.

Annonce:

Den 19-årige følte sig fanget som sexslave, selvom hun rent fysisk havde mulighed for at forlade det beskidte værelse, hvor det myldrede med kakkerlakker.

Hun fik dog via internettet sendt et nødråb til en ven i Litauen, der kontaktede det litauiske politi.

Da kvinden blev befriet af politiet i det uhumske hus i Vanløse, begyndte hun at græde og gav hun en håndskreven seddel til den kvindelige politibetjent, der fandt hende, hvor der på engelsk stod, at hun blev holdt som sexslave, at hun ønskede kontakt til politiet, og at hun ikke talte engelsk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: