Annonce:
Annonce:

Nu bliver brandofrene obduceret

Det skal slås fast, om de dræbte har været udsat for vold før eksplosionsbranden

Foto: Henning Hjorth/privat
Foto: Henning Hjorth/privat
Annonce:
Følg Krimi

En retsmediciner forsøger netop nu at kaste mere lys over de sidste minutter op til den forfærdelige mordbrand, hvor 38-årige Kirk Smith tog livet af sig selv, sin kone og hendes far på Rahbeks Allé på Vesterbro i København søndag middag.

Læs også: Familien: En katastrofe ud over vores værste mareridt

Det sker ved en obduktion af de tre ofre her til formiddag.

- Det skal undersøges, om der eventuelt er forøvet vold inden, og hvad det er, de dør af. Er det den brandbare væske på dem, eller er de død af kulilteforgiftning, siger drabschef Jens Møller fra Københavns Politi.

Lige umiddelbart er det ikke en svær sag at afslutte for politiet, fordi der ikke hersker meget tvivl om, hvem der er gerningsmanden. Men det betyder ikke, at de ikke undersøger sagen til bunds.

Læs også: Dødsbranden: Pårørende tager afsked

Annonce:

- Man skal jo finde ud af, hvorfor folk dør. Det står i loven. Det er jo også vigtigt for de efterladte at finde ud af, hvad der er sket, siger drabschefen.

Dømt som tyv
Kirk Smith og Maj Kaltoft mødte hinanden i New York og overvejede længe, om de skulle bo i Danmark eller USA. Men Kaltoft-familiens restaurant-eventyr trak i Maj, der fik stor succes som restauratør i Famo-restauranterne. Men ifølge en ven havde den halvt caribiske amerikaner ikke meget at tage sig til i København, hvor parret først fik en datter, der nu er tre år gammel, og en søn i april i år.

Læs også: Dræbt kvinde drev restaurant

- Han havde ikke noget liv her og gik til sidst ned med flaget, fortæller vennen.

Som et sidste hjerteskærende slag mod et parforhold i ruiner oplevede de at miste deres blot tre måneder gamle dreng, der blev fundet død i sin vugge for få måneder siden.

Ifølge Jens Møller har Kirk Smith familie i USA, som er blevet underrettet om hans død via ambassaden.

Annonce:

Den 38-årige dobbeltmorder er ikke et helt ubeskrevet blad hos politiet i sit hjemland. Han var ansat på et uddannelseskontor i New York, hvor han i 2002-2003 stjal 33 bærbare computere, der var øremærket et initiativ, som skulle sikre handicappede en uddannelse.

Han forsøgte at dække over tyveriet ved at forfalske fakturaer og dokumenter, men i oktober 2005 erkendte han tyveriet.

Han slap dog med 200 timers samfundstjeneste, fordi han var ustraffet, selvom anklageren krævede syv års fængsel.

Godt seks år senere endte han altså med at blive dobbeltmorder - med sin tre-årige datters mor og morfars liv på samvittigheden. Men det bliver han aldrig stillet til ansvar for.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: