Annonce:
Annonce:

Stopur blev dramatisk rekvisit i retten

Der blev taget dramatiske virkemidler i brug under anklagerens procedure

Annonce:
Følg Krimi

Der var helt stille i lokalet. I tre minutter blev der ikke sagt et ord. Kun journalisternes klapren på tastaturet, lidt hosten og forsvarerens bladren i nogle dokumenter kunne høres, da statsadvokat Anne Birgitte Stürup her til formiddag tog dramatiske virkemidler i brug under sin procedure.

Blot otte minutter inde i sin procedure – der kommer til at vare stort set hele dagen – startede anklageren et stopur. Et ur sat til at ringe efter tre minutter.

Det er nøjagtigt det antal minutter der går fra en drabsmand har lagt hænderne om sit offers hals til at personen først vil miste bevidstheden.

- Jeg har brugt dette ur til at illustrere, at det at strangulere et andet menneske er fuldt overlagt.

- Man kan ikke stå med hænderne om en anden persons hals uden at gøre sig klart undervejs, at man lukker for lufttilførslen for et andet menneske, lød det fra Stürup, da hun efter bippet i retslokalet genoptog sin procedure.

Indledningsvis fremviste anklageren igen billeder af de to dræbte – fru Andrup og Lene Buchardt Rasmussen – som, mener anklageren, blev kvalt og stranguleret på samme måde. På billederne så man de røde mærker, der viser sig på de dødes halse.

ekstrabladet.dk følger proceduren direkte fra retten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: