Annonce:
Annonce:

Tyv udvises for stort tyveri fra kirkegård

Rumænsk mand deltog i tyveriet af 675 kilo messing fra Frederiksberg Kirkegård, siger retten.

Annonce:
Følg Krimi

I efteråret blev en stribe gravsteder på Frederiksberg plyndret af metaltyve, og nu er en af de skyldige blevet dømt og udvist, oplyser politiet.

I oktober blev der fjernet låger, stænger og kæder fra i alt 34 gravsteder på Frederiksberg Kirkegård, og den usædvanlige sag vakte en del opmærksomhed.

Kirkegården er lidt rigere udstyret end mange andre, og mange grave er omkranset af metalhegn med stolper, kæder og så videre.

Nogle stolper vejer tre-fire kilo, og den fristelse viste sig altså at være for stor for den nu dømte og hans kammerat.

De blev afsløret og derefter varetægtsfængslet, da de forsøgte at sælge i alt 675 kilo messing til Helsingør Jern og Metal.

Den ene af mændene har tilstået tyveriet, og i begyndelsen af januar bestemmer retten, hvilken straf han skal have for denne og andre lovovertrædelser.

Hans kammerat og landsmand, en 30-årig rumæner, har erkendt, at han deltog i salget - men tyveriet fra kirkegården afviste han at have deltaget i, oplyser anklagemyndigheden på Station Bellahøj.

Imidlertid har politiet fundet et bevis på hans mobiltelefon. Klokken 5.46 om morgenen efter tyveriet modtog han en sms fra den anden: "Arbejdet er udført."

På den baggrund blev den 30-årige tiltalt for medvirken til tyveriet, og en domsmandsret på Retten på Frederiksberg har fundet ham skyldig.

Straffen er fastsat til ubetinget fængsel i seks måneder. Desuden udvises han af Danmark i seks år. Her har han ellers arbejds- og opholdstilladelse.

Sognepræst Søren Sievers har ifølge Lokalavisen Frederiksberg kaldt sagen dybt tragisk, og både han og kommunen har beklaget den krænkelse, som de pårørende har været udsat for.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: