Annonce:
Annonce:

Danske Pierre chef for den vilde flugtplan

Anholdt i Mexico allerede 11. november - han skaffede formentlig fly og logi til Gaddafi-sønnen

Pierre Flensborg, mens han gav den gas med Jackie-Lee Navarro. Nu sidder den danske jetsetter tilbageholdt i Mexico, hvis fængsler er blandt verdens værste. (Foto: Mogens Flindt)
Pierre Flensborg, mens han gav den gas med Jackie-Lee Navarro. Nu sidder den danske jetsetter tilbageholdt i Mexico, hvis fængsler er blandt verdens værste. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

Planen om at bringe diktatorsønnen Saadi Gaddafi til Mexico var vidt fremskredet. Til rådighed stod privatfly, falske papirer og et luksuslogi i Punta Mita på Stillehavskysten.

Såkaldt logistikchef i den internationale bande var den danske forretningsmand Pierre Flensborg, som er bosat i Houston, USA, og hidtil mest kendt for sit kæresteri med brystbomben Jackie-Lee Navarro.

I går afslørede den canadiske avis National Post en hemmelig flugtoperation, der ikke står tilbage for nogen spændingsroman.

Få timer senere bekræftede Mexicos indenrigsminister Alejandro Poiré det hele på en pressekonference og tilføjede nye detaljer.

'Operation Gæst'
Mexicanerne understreger, at de ikke på nogen måde har sanktioneret, at diktatorsønnen blev bragt til landet - heller ikke af humanitære årsager.

Annonce:

Ifølge indenrigsminister Poiré fik myndighederne nys om planen den 6. september. En efterforskning under kodenavnet 'Operation Gæst' blev sat i værk.

10. november blev bandens igangsætter, den canadiske kvinde Cynthia Ann Vanier, anholdt af politiagenter i hovedstaden Mexico By.

Hun var den, som havde direkte kontakt til Gaddafi-familien, og var ifølge National Post i juli på en mystisk 10 dages fact finding-mission i privatfly til det borgerkrigshærgede Libyen.

Udenrigsministeriet mørklægger
Dagen efter kvinden Vanier blev tre medsammensvorne pågrebet, nemlig danske Pierre Christian Flensborg, som var gruppens logistikchef, Gabriela Dávila, en mexicansk kvinde bosat i USA og ansvarlig for at skaffe falske papirer, samt José Luís Kennedy Prieto, endnu en mexicaner, som også arbejdede med at skaffe falsk dokumentation.

Annonce:

Det står ikke klart, om de tre sidste også blev anholdt i Mexico By. Ifølge mexicanske aviser har diplomater adgang til at besøge de fængslede udlændinge i sagen. Men herhjemme ønskede Udenrigsministeriets Borgerservice i aftes kun at oplyse, at man yder normal konsulær bistand til en dansker. Alle andre oplysninger mørklægger ministeriet, som det er kutyme.

Store ressourcer
Pierre Flensborgs rolle som logistikchef kan både være at organisere fly og luksusboligen, som ifølge National Post stod klar til Gaddafi-flygtningene i de tropiske paradis Punta Mita.

- De store resourcer, som stod til rådighed for den kriminelle bande, tillod den at benytte privatfly. Der blev foretaget flyvninger mellem Mexico, USA, Canada, Kosovo og flere lande i Mellemøsten for at forberede ruten og overføre Señor Gaddafi til vort land, sagde Mexicos indenrigsminister Alejandro Poiré i går.

Han tilføjede, at i alt fire Gaddafi-flygtninge med Saadi i spidsen skulle rejse ind i Mexico under de falske navne Daniel Bejar Hanan, Amira Sayed Nader, Moah Bejar Sayed og Sofía Bejar Sayed.

Asyl i Niger
Da mexicanerne fik nys om den hemmelige plan i september, var Saaid Gaddafi ude af Libyen.

Han flygtede over grænsen til det ludfattige sydlige naboland Niger sidst i august samtidig med Tripolis fald.

Det vides ikke, om det var fra Niger, at han skulle være bragt til Mexico. Men først i november meddelte Niges præsident Mahamadou Issoufou, at landet nu gav humanitært asyl til Saadi Gaddafi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: