Annonce:
Annonce:

Østbande jages for hjemmerøverier

To serbere er anholdt i Kroatien for grove hjemmerøverier i Nordsjælland og tre serbere efterlyses. Banden har rejst rundt i Europa og begået hjemmerøverier, mener politiet

Serberen Srecko Halilovic er efterlyst, mistænkt for to hjemmerøverier i Nordsjælland og syv i Tyskland. En 75-årig døde af hjerteanfald, da hjemmerøverne trampede ham i brystet.(politifoto)
Serberen Srecko Halilovic er efterlyst, mistænkt for to hjemmerøverier i Nordsjælland og syv i Tyskland. En 75-årig døde af hjerteanfald, da hjemmerøverne trampede ham i brystet.(politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

En serbisk bande har været rejsende i hjemmerøverier i Europa, mener Nordsjællands politi.

Banden står, ifølge politiet, bag to brutale hjemmerøverier mod en 81-årig mand i Espergærde den 9. maj og en 71-årig kvinde i Snekkersten den 19. maj.

To serbere er nu anholdt i Zagreb, Kroatien, og kræves udleveret til Danmark, mens endnu tre serbere er internationalt efterlyst.

Banden sættes også i forbindelse med syv hjemmerøverier i Zwickau, Sachsen i Tyskland, hvor det ene offer, en 75-årig mand, døde af et hjerteanfald under røveriet. Hjemmerøverne trampede ham i brystet, mens han lå på gulvet.

Politiet mistænker, at banden også har begået hjemmerøverier i andre europæiske lande.

Annonce:

Serber anholdt i Helsingør
Nordsjællands politi anholdt i dag en 50-årig serber i Helsingør, der sigtes for medvirken til de to hjemmerøverier i Nordsjælland. Desuden sigtes den 50-årige for en stribe af indbrud i virksomheder og villaer.

- Vi har fundet rigtigt mange tyvekoster under ransagningen i dag. Han bliver fremstillet i retten i morgen med krav om varetægtsfængsling, siger politikommissær Lau Lauritzen, Nordsjællands politi.

Han bekræfter, at den 50-årige også mistænkes for medvirken til de to hjemmerøverier i maj, hvor en 30-årig sigøjner i forvejen sidder varetægtsfængslet.

Da den 30-årige blev anholdt, fandt politiet 120 tyvekoster guld, sølv, ure, halskæder og porcelænsfigurer fra indbrud. Der var blandt andet koster fra hjemmerøveriet mod den 81-årige i Espergærde.

To anholdt i Zagreb, tre efterlyses
Lau Lauritzen bekræfter ekstrabladet.dk´s oplysninger om, at to af serberne er anholdt i Zagreb for hjemmerøverierne i Nordsjælland.

Annonce:

- Vi er i gang med at forhandle udlevering og håber, det går hurtigt. Vi mener, at de har været rejsende i kriminalitet og samarbejder med tysk politi, der mistænker dem for flere hjemmerøverier, siger Lau Lauritzen.

I november fik Nordsjællands politi varetægtsfængslet serberne Bladan Markusic, Steva Neda og Mujestra Hollovic 'in absentia', så de kunne efterlyses internationalt.

I sidste uge blev Bladan Markusic og Mujestra Hollovic, der er kvinde, anholdt i Zagreb. Politiet mangler nu at anholde Steva Neda, Srecko Halilovic og Slavko Stojkovic.

Tysk politi eftersøger også Srecko Halilovic og Slavko Stojkovic for hjemmerøverier i Zwickau. Det er bl.a. dnaspor, der har ført til identifikation af serberne, der blandt andet sigtes for det dødelige røveri mod en 75-årig mand.

Serberne er 36 og 32 år.

- Fremgangsmåden ved røverierne er stort set den samme og de er meget grove i deres adfærd, siger politikommissær Lau Lauritzen.

Annonce:

Ofre vækket af maskerede røvere
Den 9. maj blev en 81-årig tidligere ungdomsskoleinspektør vækket i sin seng på Sløjfen i Espergærde ved tre-tiden om natten af fire hætteklædte røvere. De brød havedøren op. Den enlige, handicappede mand blev holdt fast, truet på livet og efterladt hjælpeløs på badeværelset.

Røverne rodede hele huset igennem og stak af med antikt musselmalet porcelæn og andre værdier for 20.000 kr.

Den 19. maj slog de samme røvere til mod en 71-årig kvinde på Stævnen i Snekkersten, der blev truet til at udlevere sin mobiltelefon og iPod. Tre røvere brød et vindue op, rakte ind og åbnede terrassedøren. De gik ind i soveværelset til den sovende kvinde og truede hende til at oplyse, hvor smykkerne var. Men de fik kun telefonen og musikafspilleren.

Også ved hjemmerøverierne i Tyskland er ofrene blev overrasket i deres senge, holdt fast og truet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: