Annonce:
Annonce:

Anholdelser i Rusland før parlamentsvalg

Den kommende præsident Vladimir Putin har stemplet uafhængige observatører og oppositions-aktivister som Judas – flere meldinger om arrester, anholdelser og husundersøgelser kun få timer før parlamentsvalget

Annonce:
Følg Krimi

MOSKVA (ekstrabladet.dk): I morgen skal 100 millioner russere – det er det samlede antal af de registrerede vælgere – til valgurnerne. Den russiske befolkning skal vælge deres repræsentanter til parlamentets underhus, Dumaen.

Men mange politiske iagttagere i Moskva mener, at resultatet er kendt på forhånd: Vladimir Putins støtteparti Forenet Rusland ventes at vinde absolut flertal af stemmerne.

Vladimir Putin, Ruslands næste præsident, som skal bytte plads med sin gamle ven og afgående præsident Dmitrij Medvedev den 4. marts 2012, har forklaret, hvorfor hans parti er bedre end alle de andre:

- Det regerende parti kan vise russere den rette vej.

Punktum. Udtalelsen faldt den 27. november ved Forenet Ruslands partikongres.

Judas
Samtidigt stemplede han et uafhængigt observatør-institut og oppositions-aktivister som Judas, fordi de modtager økonomisk støtte fra USA og Europa.

Annonce:

Og kun få timer før valget gik så politiet og efterretnings-agenter hårdhændet til værks mod Judas og oppositions-aktivister – i den bedste stalinistiske tradition.

Natten til lørdag blev Lilja Sjibanova, direktør for det uafhængige institut Golos, der fungerer som valgobservatør og registrerer brud på valgloven, anholdt i den internationale lufthavn Sjeremetjevo i Moskva. Efter en 10 time lang afhøring besluttede myndigheder at beslaglægge hendes computer under det påskud, at den indeholder ekstremistisk materiale. Instituttet Golos blev samtidigt udsat for bagvaskelse på Putin-kontrollerede tv station NTV.

Annonce:

Samtidigt trængte civilklædte politistyrker og efterretningsfolk ind i mange lejligheder i Moskva, hvor oppositions-aktivister fra bevægelsen Andet Rusland befandt sig. Uden at vise nogen legitimation og uden forklaring gik agenterne i gang med husundersøgelser under påskud af, at aktivisterne forbereder ekstremistiske aktioner. Nu er alle de aktivister sigtet for ”ekstremisme”, oplyser Alexander Averin, talsmand for bevægelsen Andet Rusland, stiftet af forfatter Eduard Limonov og skakgeni Garry Kasparov.

Alexander Averin fortæller desudenn, at aktivisterne blev slået og tæsket i deres lejligheder, inden de blev anholdt og kørt til politistationer. En af aktivisterne er allerede idømt 10 dages fængsel.

Journalister under kontrol
De russiske journalister, som forsøger at dække valget uden kontrol fra myndigheder, risikerer at blive fyret. Roman Badanin, chefredaktør på det populære netavis www.gazeta.ru har mistet sin stilling med øjeblikkelig virkning umiddelbart efter, at han publicerede reportager om valgsvindel og brud på valgloven begået af Putins parti Forenet Rusland.

I Kaliningrad har myndighederne fjernet en artikel i avisen Novije Kolesa, som afslørede sorte penge i Putins støtteparti.

Annonce:

I dag blev en kendt menneskerettigheds-aktivist Jevgenija Tjirikova og hendes tilhængere arresteret i Moskva. Aktivisterne kræver, at Putin beordrer sine nærmeste venner, herunder Arkadij Rotenberg, til at lukke skattely selskaber i udlandet.

Ifølge radiostationen Ekko af Moskva regner Putins parti Forenet Rusland med at få mange stemmer hos militæret. Det forventes at op til 85 procent af soldater og officerer vil afgive deres stemmer til det regerende parti, fordi partiet kan vise russere den rette vej, som Vladimir Putiun har sagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: