Annonce:
Annonce:

Død baby har ligget i sø i over en uge

Politiet tror, at den lille pige, som blev fundet i Søndersø i Viborg, har ligget i vandet i over en uge

Politiets teknikere tømte bl.a. alle skraldespande tæt ved findestedet ved Søndersø i håb om at finde spor, der kan føre til forældrene til det døde barn. (Foto: Claus Bonnerup)
Politiets teknikere tømte bl.a. alle skraldespande tæt ved findestedet ved Søndersø i håb om at finde spor, der kan føre til forældrene til det døde barn. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Krimi

Den lille nyfødte pige, som blev fundet død i Søndersø i Viborg, har formentlig ligget i det kolde vand i over en uge.

Det mener politiet, efter at have foretaget de første afhøringer i sagen fredag eftermiddag.

- Vi har fået nogle henvendelser med nye oplysninger, men ikke noget gennembrud. Men en beboer i området fortæller, at de for over en uge siden så, hvad de mente var en måge i vandoverfladen, men efter fundet af barnet, mener de, at det var barnet, de så, fortæller vicepolitiinspektør fra Midt- og Vestjyllands Politi, Poul Vestergaard-Lau, til ekstrabladet.dk.

Vicepolitiinspektøren vil ikke udelukke, at barnet kan have ligget i vandet i op til 14 dage.

Ifølge politiet er der tale om en dansk pige.

Annonce:

Den døde baby blev fundet onsdag mellem nogle siv og et væltet træ i vandkanten af en 12-årig pige, men på det tidspunkt vidste hun ikke, hvad hun så.

Hun tog derfor kun et billede af barnet i vandet og fortalte først om fundet næste dag til sine forældre.

Da forældrene så billedet, alarmerede de politiet, som straks afspærrede et område ved søbredden nær Boldklubben 67's baner i Viborg sent torsdag aften.

- Da vi kom til stedet, lå der ganske rigtigt liget af en lille pige 3-4 meter ude i vandet. Hun var nøgen, og navlestrengen var der stadig, oplyser vicepolitiinspektør, Poul Vestergaard-Lau.

ekstrabladet.dk har talt med flere naboer og forbipasserende i det pæne villakvarter tæt ved findestedet, og her er beboerne selvsagt chokerede over fundet, men ingen har hverken set eller hørt noget.

Læs også: Liget af nyfødt spædbarn fundet i sø

Hundepatruljer og politiets teknikere undersøgte fredag formiddag området for spor og tømte bl.a. alle skraldespande.

Annonce:

- Det har vi bl.a. gjort, fordi det kan være, at der kan være smidt et tæppe eller andet i skraldespandene i området, siger vicepolitiinspektøren.

Stien omkring Søndersø er 5,7 kilometer lang og en meget brugt løbe- og vandrerute. Politiet tror derfor, at nogen må have set et eller andet i de seneste dage.

- Vi opfordrer alle, der har været ved Søndersø i de seneste dage til at henvende sig til politiet, hvis de har set et eller andet mistænkeligt, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet håber også på henvendelser fra personer, der eventuelt har bemærket en gravid kvinde, som nu pludselig ikke er gravid, men heller ikke har noget barn.

Politiet undersøger også, om de omkringliggende kommuner har kendskab til familier, der kan være interessante for sagen.

Den døde pige bliver i øjeblikket obduceret på retsmedicinsk institut i Aarhus, og først efter obduktionen kan politiet sige, om pigen blev dræbt eller var død ved fødslen.

Midt- og Vestjyllands Politi kan kontaktes på tlf. 114 eller 96101448.

Ved du noget om sagen, så tip os på sms/mms 1224 (det koster alm. smstakst) eller på mail 1224@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: