Annonce:
Annonce:

Greenpeace tog røven på olie-repræsentanter

Lokkede oliefolk til alternativt infomøde i København

Greenpeace inviterede olierepræsentanter til alternativt møde om olieboring i Arktis. (Foto: Greenpeace)
Greenpeace inviterede olierepræsentanter til alternativt møde om olieboring i Arktis. (Foto: Greenpeace)
Annonce:
Følg Krimi

Så lykkedes det atter Greenpeace-aktivister at dreje mulige miljøsvin en knap.

Det skete ved dagens møde i bygningen Nordatlantens Brygge, hvor repræsentanter for en række store olieselskaber var inviteret til et møde af Råstofdirektoratet - en organ under Grønlands Hjemmestyre.

SE GREENPEACE HÆLDE OLIE PÅ DEN RØDE LØBER I DAGENS AKTION - I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Mødet handlede om åbningen af nye olieboringer i det nordøstgrøndlandske område, der ifølge Greenpeace miljømæssigt set er ekstremt sårbart overfor eventuelle olieudslip eller andre alvorlige uheld i forbindelse med olieboring.

Det rigtige møde med Råstofdirektoratet skulle ifølge planen holdes på femte sal. Samtidig havde Greenpeace lejet sig ind på fjerde sal, hvor de holdt et alternativt informationsmøde.

Greenpeace havde lejet lokalet som under påskud af at være nystiftet IT-forening, der kalder sig NDNS - Det står for No Drill No Spill, hvilket også fremgår af Greenpeace-paroler udenfor bygningen.

Kaffe, te og informationsmøde
Her ventede udover kaffe, te og croissanter også en gruppe aktivister i skjorte og slips på de intetanende olierepræsentanter. Efter at være blevet budt velkommen, så startede Greenpeace foredraget, der kørte helt til enden, hvor Greenpeace-folkene takkede oliefolkene for opmærksomheden og forlod bygningen.

Godt 25 olie-repræsentanter hoppede i med begge ben og gik til Greenpeace-mødet fremfor til mødet på femte sal.

- Det gik vist ikke op for dem, hvad der egentlig skete, før det hele var overstået, siger en Greenpeaceaktivist til ekstrabladet.dk.

Under Greenpeace-mødet fik olierepræsentanterne forevist et powerpoint-slideshow. Sidste slide afslørede, at det var Greenpeace, der stod bag eventen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: