Annonce:
Annonce:

WikiLeaks afslører udbredt overvågning

Assange vækker opsigt med nye filer, der oplyser detaljer om en global overvågningsindustri

Annonce:
Følg Krimi

Manden bag WikiLeaks, Julian Assange, lancerede torsdag hjemmesidens nye projekt, som er en offentliggørelse af hundredvis af filer, som oplyser detaljer om en global overvågningsindustri.

Her kan regeringer kan få redskaber til at spionere mod deres befolkninger.

Omkring 160 virksomheder i 25 lande får afsløret deres aktiviteter med udvikling af teknologier, som gøre det muligt at spore og overvåge den enkelte borger via deres mobiltelefoner, e-mail konti og aktiviteter på internettet.

- I dag offentliggør vi over 287 filer, der dokumenterer eksistens af en international masseovervågnings industri. En industri, som i dag sælger udstyr til både diktaturer og demokratier for at holde øje med hele befolkninger.

Det siger Assange, som torsdag talte om projektet til journalister i London.

Annonce:

Ifølge Assange er industrien vokset ud af virksomheder, der tidligere leverede udstyr til efterretningstjenester som NSA i USA og Storbritanniens GCHQ, og den er i dag en omfattende transnational industri.

Den sexanklagede Assange har bedt Storbritanniens højesteret om at tage hans appelsag op i et forsøg på at undgå at blive udleveret til Sverige, hvor to kvinder har anklaget ham for voldtægt og seksuel forulempelse.

Hvis den britiske højesteret skal tage sagen op, må Assanges advokater overbevise retten om, at sagen har principiel karakter.

Det spørgsmål tager domstolen op den 5. december, og ifølge juridiske kilder kan der allerede samme dag blive truffet en beslutning om, hvorvidt Wikileaks-stifteren får sin sag for den øverste domstol.

Assange har afvist de anklager, der er rettet mod ham. Han mener, at de er politisk motiveret og har at gøre med Wikileaks' offentliggørelse af hemmelige dokumenter, som især har skabt vrede i USA.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: