Turist sigtet: Voldtog 16-årig på hotel

En 19-årig afghaner sigtes for voldtægt på en 16-årig på et hotel i København

Et værelse på Hotel Astoria ved Københavns Hovedbanegård var gerningsstedet til en voldtægt på en 16-årig pige.

Politiet fremstillede i dag en 19-årig afghaner, der var på gennemrejse i Danmark, i et nyt grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

I mandags ville dommervagten kun opretholde anholdelsen over ham i tre døgn, men en række nye undersøgelser har ifølge politiet bestyrket pigens forklaring om voldtægt. Den 19-årige nægter sig skyldig, men han blev i dag varetægtsfængslet for 13 dage.

- Der er blandt andet fundet en række tekniske spor på hotelværelset, der underbygger hendes forklaring. Derfor krævede vi nu den 19-årige varetægtsfængslet, siger politikommissær Hans Erik Raben fra afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Læs også: 16-årig voldtaget af udlænding

Ifølge sigtelsen skete voldtægten, da pigen var faldet i snak med den 19-årige afghaner, der var kommet til Hovedbanegården med tog fra udlandet. Han bad om hjælp til at finde et hotelværelse, og da han havde indlogeret sig på Hotel Astoria fulgte den 16-årige med op på værelset for at ryge en cigaret.

Ifølge den 16-årige kastede afghaneren sig over hende, holdt hende fast og gennemførte voldtægten. Hun tog hjem til det bosted, hvor hun bor, hvor personalet fik hende til at henvende sig på Center for Voldtægtsofre. Her blev sagen anmeldt til politiet.

Ingen gæster eller personale på hotellet opdagede noget usædvanligt på hotellet.