Han blev dræbt af kæmpe-bølge

Søger efter lig i havet efter dødsulykke på Bodnia-film

Mats Bjarg er en af de to omkomne filmfolk, der var ved at lægge sidste hånd på optagelserne til 'Skumringslandet'. (Foto: Facebook)
Mats Bjarg er en af de to omkomne filmfolk, der var ved at lægge sidste hånd på optagelserne til 'Skumringslandet'. (Foto: Facebook)

Blot 25-årige Mats Bjarg var den ene af de to filmfolk på filmen 'Skumringslandet' som søndag blev suget ud i havet, da en kæmpe-bølge trak sig tilbage, efter at have smidt rundt med Bjarg, hans to år ældre kollega Daniel Henriksbø og en filmfotograf, da de ud for norges sydvestlige kyst skulle lave optagelser til filmen.

Sammen med en fotograf var de taget ud med en mindre båd for at lave optagelser, men blev overrrasket af det hårde vejr med bølger på op til 20 meter.

Læs også:Kim Bodnia om dødsulykke: - Det er meget trist og tragisk

Deres båd blev kastet omkuld, og de blev alle tre skyllet op på stranden, men endnu en bølge hev Bjarg og Henriksbø med ud i vandet igen, og kun fotografen formåede at blive på land.

Ulykken skete ved 14.30-tiden søndag.

Klokken 19 søndag aften blev eftersøgningen midlertidigt afblæst.

Redningshelikoptere med varmesøgende udstyr gik i luften i morges, men allerede søndag aften afskrev politiet muligheden for at finde de to i live.

Meget tragisk
Kim Bodnia, der har en birolle i 'Skumringslandet' var ikke selv til stede i Norge, da den tragiske ulykke fandt sted, men han kommenterede tidligere i dag dødsfaldene over for ekstrabladet.dk.

- Det er meget, meget trist. Det er meget tragisk. Jeg ved kun, hvad jeg havde fået at vide i telefonen. Jeg kendte den ene af dem, og den anden har jeg mødt et par gange under optagelserne, så det er meget trist, siger Kim Bodnia, til ekstrabladet.dk.

Det var nogle af de allersidste optagelser til filmen, der skulle skydes søndag, da kæmpebølgen tog filmfolkenes liv.

Resten af filmteamet er netop nu samlet i en kommunal bygning i Sokndal, hvor krisepsykologer taler den tragiske hændelse igennem med de omkomnes kolleger.

Kim Bodnia er på vej til optagelser i Spanien og deltager ikke i den fælles sorgbearbejdelse, som filmteamet bag filmen 'Skumringslandet', netop nu er i gang med.

- De er som en stor familie og tager sig meget godt af hinanden. Selvfølgelig er de dybt berørt af situationen - specielt familien til de to savnede, siger borgmester i Sokndal, Trond Arne Pedersen, til dagbladet.no.