Voldtægtssigtet havde været på opdragelsesrejse

Den 16-årige dreng havde været på opdragelsesrejse i sit fødeland, Somalia, før han ifølge politiet voldtog den kun tiårige pige fra Gullestrup

Klokken 13 i dag bliver en 16-årig dreng fremstillet i grundlovsforhør sigtet for voldtægt af en kun tiårig pige. (Foto: Anders Brohus)
Klokken 13 i dag bliver en 16-årig dreng fremstillet i grundlovsforhør sigtet for voldtægt af en kun tiårig pige. (Foto: Anders Brohus)

Klokken 13.00 i dag skal en kun 16-årig dreng stå ansigt til ansigt med en dommer i et grundlovsforhør i Retten i Herning. Han er sigtet for fuldbyrdet voldtægt af en kun tiårig pige fra Gullestrup i Midtjylland.

Den tiårige pige var ude at lege med en niårig veninde på en legeplads i byen fredag aften, da de mødte en større dreng.

Han truede dem med en kniv for at få dem til at følge med. Den niårige pige fik vristet sig fri og løb efter hjælp, mens hendes veninde blev udsat for fuldbyrdet voldtægt.

Efter en uges intensiv efterforskning blev den 16-årige anholdt i sit hjem i går klokken 14.30. Han nægter sig skyldig i sigtelsen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vendte teenageren for nogle måneder siden hjem til Danmark efter et års opdragelsesrejse i Somalia, hvor han er født.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag eller køb eBladet her.

Efterforskningsleder Michael Kjeldgaard oplyste i går overfor ekstrabladet.dk, at drengen 'kun' er sigtet for den ene voldtægt og ikke for de andre voldtægter, som politiet gennemgik igen, fordi man mistænkte gerningsmanden fra Gullestrup for også at stå bag to andre voldtægter i Herning i sommer. Læs også: Herning frygter serieforbryder

Den stærkt medtagne pige har bidraget til opklaringen med mange detaljer fra det grove sexovergreb. Pigens moster fortalte tidligere på ugen ekstrabladet.dk, at politiet var imponeret over, hvor detaljeret, hun var i stand til at genfortælle den grufulde oplevelse:

- Dels via tegninger, dels igennem ord, som efterforskerne siden sagde, de ikke huskede at have hørt så nuancerede og detaljerede vidneudsagn fra en så ung person, sagde mosteren.

Indbyggerne i Gullestrup var i går lettede efter pågribelsen af den formodede gerningsmand. Forældre har i løbet af ugen været nervøse for at sende deres børn udenfor, og flere indvandrere har følt sig mistænkeliggjort, fordi politiet tidligere på ugen gik ud med et signalement på en 16-18-årig afrikansk-udseende dreng. Læs også Lynchstemning efter voldtægt: Nu er der krig i Gullestrup

Læs også: Kæmpe lettelse blandt indvandrere i Gullestrup