Journalist: 5-6 betjente ragede mig på brysterne

Den egyptisk-amerikanske journalist og blogger Mona Eltahawy blev i nat anholdt og mishandlet af egyptisk politi. Nu fortæller hun om de 12 timer i politiets varetægt

Journalisten Mona Eltahawy var anholdt tolv timer i Egypten og nåede at  blive både tævet og sekuselt krænket af en ukendt antal betjente. (Arkivfoto: Polfoto)
Journalisten Mona Eltahawy var anholdt tolv timer i Egypten og nåede at blive både tævet og sekuselt krænket af en ukendt antal betjente. (Arkivfoto: Polfoto)
Følg Krimi

- Ud over at tæve mig udsatte CSF (de egyptiske sikkerhedsstyrker, red.) mig for det værste seksuelle overgreb overhovedet.

De seneste 12 timer i den egyptisk-amerikanske journalist Mona Eltahawys liv har været smertefuldt og surrealistisk, skriver hun på beskedstjenesten Twitter. Alligevel er hun godt klar over, at hun slap let i forhold til mange andre landsmænd.

Egyptisk politi har ry for at overtræde ethvert etisk regelsæt i behandling af arrestanter.

Læs også: Egyptisk polititortur på nettet

Mona Eltahawy har det seneste år blogget og rapporteret til internationale medier om det arabiske forår og i tydelige vendinger kritiseret det egyptiske militærstyre.

Klokken 03 i nat kunne de mange, der følger hende på Twitter, læse at hun var 'anholdt og tævet i indenrigsministeriet'.

Omkring middag i dag skrev hun: 'JEG ER FRI' - efter 12 timers fangenskab, hvor hun var blevet mishandlet af indenrigsministeriets og efterretningstjenestens folk i forening.

Ukendt antal mænd ragede på Monas kønsdele
Minuttet senere skrev den flittige Twitter-bruger:

- 12 timer med både indenrigsministeriets svin og efterretningstjenesten. Kan næsten ikke skrive - må se at få røntgenfotograferet min arm, efter de svin tævede mig.

Den tidligere Mellemøst-korrespondent for Reuters og The Guardian opgav i løbet af sin anholdelse at holde tal på, hvor mange betjente der forgreb sig på hende.

- 5 eller 6 omringede mig, ragede på og stak til mine bryster, tog fat i mine kønsdele, og jeg har ikke længere tal på de mange hænder, der prøvede at komme ned i mine bukser, skriver hun på Twitter.

Journalist til benet tænkte Mona Eltahawy midt i sine formentlig værste timer kun på at komme ud og fortælle om, hvad der skete.

- Hele tiden tænkte jeg kun på den artikel, jeg ville skrive. I røvhuller kan bare vente jer, skriver Den 44-årige Eltahawy på sin Twitter-profil.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.