Låsby-Svendsen meldt til politiet

Udlejer huse, som tilhører konkursbo, lyder anklagen fra kurator Boris Frederiksen

Den kendte handelsmand Jens Peter Svendsen, kendt som Låsby Svendsen, bliver i dag meldt til politiet.

Det sker efter, at DR-programmet 'Bag Facaden' har dokumenteret, at Låsby Svendsen fortsætter med at leje faldefærdige huse ud, selvom han er gået konkurs med en gæld på mere end 40 millioner kroner.

- Han udlejer huse, som tilhører konkursboerne uden samtykke fra konkursboet. Og der drives i en række tilfælde bordelvirksomhed fra nogen af de ejendomme, der ligger i konkursboerne, og derfor anmelder vi Jens Peter Svendsen til politiet, fortæller advokat og kurator i konkursboet, Boris Frederiksen, til DR Nyheder.

Som kurator har Boris Frederiksen en pligt til at anmelde ulovligheder i konkursboet, hvilket han har gjort flere gange og nu endnu en gang.

- Men Jens Peter Svendsen bliver jo ved med at gøre det på trods af, at han har fået at vide, at det er strafbart, og at han skal ophøre med det, siger Boris Frederiksen.

Låsby Svendsen er ikke som de flesteBoris Frederiksen fortæller at folk normalt følger spillereglerne i en konkurssag, men ikke Jens Peter Svendsen.

- Nej, han er ikke som de fleste, siger Boris Frederiksen, som bestemt ikke regner med, at Jens Peter Svendsen i denne sag vil være særlig samarbejdsvillig.

- Det ville nok overraske mig, hvis det var tilfældet, fortæller Boris Frederiksen.