Mor og datter fløj 27 meter gennem luften

Pløjet ned i fodgængerfelt. 10-årig pige i livsfare og mor slemt kvæstet, da varevogn overhaler inden om ved Forum i København

Politiet mistænker den 25-årige fører af den hvide varebil for at være påvirket af narko. Det skal en blodprøve nu afklare. (Foto: Mogens Flindt)
Politiet mistænker den 25-årige fører af den hvide varebil for at være påvirket af narko. Det skal en blodprøve nu afklare. (Foto: Mogens Flindt)

En 10-årig pige svævede natten til fredag mellem liv og død på Rigshospitalets Traumecenter efter en meningsløst trafikulykke i København tidligt torsdag aften.

Sammen med sin mor fløj hun 27 meter gennem luften efter en påkørsel i et fodgængerfelt på Frederiksberg.

Det viser politiopmålinger på stedet ifølge oplysninger til ekstrabladet.dk. En blodpøl på gaden vidnede bagefter om tragedien.

Ulykken skete, da mor og datter var på vej over fodgængerfeltet ved Forum Metrostation på Rosenørns Allé.

I god tro
En bil standsede op for parret, som gik ud i fodgængerfeltet i god tro. Men en varevogn, som kørte bagved, overhalede uden hensyn højre om og ramte pigen og moren. De blev kastet op på forruden og siden slynget gennem luften.

- Det er en meget alvorlig ulykke. Pigen er i livsfare. Hun har svære skader i hovedet. Moren er også slemt tilskadekommet, men udenfor livsfare. Bilisten, som ramte dem, er anholdt, siger Erik Gøtje Larsen, ordenspolitiets centrale vagtleder på Københavns Politigård, til ekstrabladet.dk.

Mistanke om narkokørsel
Den 25-årige fører af varevognen vil muligvis blive krævet fængslet ved et grundlovsforhør fredag.

Han er pæredansk og kan have været påvirket af stoffer. Det skal en blodprøve nu afklare. Derimod er der ikke umiddelbart mistanke om spirituskørsel, oplyser vagtlederen.

Læger gav førstehjælp
To læger, der tilfældigvis var på stedet, ydede førstehjælp. De fik genoplivet moren, men tilsyneladende ikke datteren, lød vurderingen fra et øjenvidne til ekstrabladet.dk.

Først på natten var den 10-årige dog stadig i live. Hun lå i respirator i meget kritisk tilstand på Rigshospitalet, hvor hendes familie var samlet.

Varevognen kommer fra en mindre specialvirksomhed indenfor slikbranchen. En bekendt til den 25-årige afvise overfor ekstrabladet.dk, at vennen har noget at gøre med narko.

ekstrabladet.dk følger sagen... sms/mms 1224 eller mail til 1224@eb.dk, hvis du ved noget