TV: Centimeter fra at blive hakket i stykker

Helikopter styrtede på havnefronten i Auckland

Greg Gribble var få centimeter fra at blive hakket i småstykker af rotorbladene på sin helikopter. (Foto: AP)
Greg Gribble var få centimeter fra at blive hakket i småstykker af rotorbladene på sin helikopter. (Foto: AP)

Helikopterpiloten Greg Gribble var få centimeter fra at blive hakket i småstykker af rotorbladene på sin helikopter, da den onsdag formiddag (lokal tid) styrtede til jorden på havnefronten i Auckland i New Zealand.

SE DE DRAMATISKE BILLEDER I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Han havde forinden svævet små ti meter over jorden, da han var i gang med at assistere ved rejsningen af et juletræ på havnefronten.

Men noget gik galt.

Angiveligt blev den wire, der blev brugt til at rejse juletræet viklet ind i helikopterens bagende, hvilket fik helikopteren til at styrte til jorden.

Da helikopteren ramte jorden var Gribble få centimeter fra at blive ramt af rotorbladene, der stadig hvirvlede rundt, efter at helikopteren havde ramt jorden.

Han blev først kastet ud af én dør i cockpittet og derpå kastet ind igen gennem en anden dør.

Gribble slap fra styrtet med mindre skader.

Da folk nede på havnefronten, så hvad der var ved at ske, løb de væk fra stedet, og ingen mennesker på jorden kom noget til.

Et øjenvidne, der blot kaldes Richard, betragtede styrtet gennem en kikkert.

- Det der var mest skræmmende var faktisk at se folk nede på jorden. De løb for deres liv med frygt i øjnene. Lige så snart de var kommet i sikkerhed og så at piloten havde brug for hjælp løb de tilbage til den styrtede helikopter. De løb hen og fik døren til cockpittet lirket op, så piloten kunne komme ud. Det var surrealistisk at sidde på sikker afstand og gennem kikkerten at betragte den fare, der udspillede sig for mine øjne, siger Richard til APNZ.