Kørte til skudattentat på motorcykel med rygmærke og uden hjelm

Anklager: Et rent held ingen tilfældige blev ramt af kugleregn

Politiet var hurtigt fremme, efter at der om eftermidagen 2. maj i år blev affyret en serie skud ved McDonalds i Brøndbyøster sydvest for København. (Foto: Kenneth Meyer).
Politiet var hurtigt fremme, efter at der om eftermidagen 2. maj i år blev affyret en serie skud ved McDonalds i Brøndbyøster sydvest for København. (Foto: Kenneth Meyer).

Det var hurtigt ind og hurtigt ud igen, da en gruppe på syv mænd med tilknytning til grupperingen Black Cobra blev forsøgt dræbt 2. maj i år.

Det skete om eftermiddagen klokken 14.50 på p-pladsen ved en McDonalds i Brøndbyøster.

Tre Bandidos-rockere, Kenneth Bech, 26, Nicki Mahler, 23 og Mikkel Gyrst-Longsing Fryd Petersen, er ved Retten i Glostrup tiltalt for drabsforsøget. Sagen slutter i dag.

Alle tre nægter sig skyldige.

Ifølge politikilder var attentatet den foreløbige kulmination på en lokal konflikt mellem Bandidos og Black Cobra i Køge-området.

Godt 35 sekunder tog det fra gerningsmændene ankom, til de flygtede igen efter attentatet.

Mørk BMW og Harley Davidson motorcykel
Ifølge anklager, Ditte Obel Thomsen, kørte Nicki Mahler og Kenneth Bech i en mørk BMW cabriolet, mens Fryd Petersen kørte på sin motorcykel uden hjelm og med vest med rygmærke.

Et vidne har i retten forklaret, hvordan så ofrene løbe for livet øjeblikket efter, de første skud havde lydt.

Et andet vidne forklarede, at der var mellem ti og 15 meter mellem den ene skytte og hans fjender.

I alt blev femten skud affyret. Kuglerne fløj vildt – efterfølgende fandt politiet skudhuller i et træ og en tilfældigt parkeret bil og en container.

Ifølge anklageren var der mange mennesker i området, hvorfor der kun var tale om rent held, at ingen tilfældige blev ramt.

Aftalte møde med ofre
Ingen af ofrene kom alvorligt til skade.

Ifølge anklageren var det Kenneth Bech der affyrede skudene, mens rockeren på motorcyklen fungerede som koordinator i det han på stedet udpegede ofrene for de to mænd i BMW’en.

Under sin procedure forklarede anklageren, at Mikkel Gyrst-Longsing Fryd Petersen på tidspunktet for attentatet var officer i Bandidos’ Roskildeafdeling.

Det er politiets formodning, at Fryd Petersen op til attentatet havde aftalt et møde med Black Cobra-folkene, hvorfor han med sikkerhed kunne vide, at Black Cobra-folkene var på p-pladsen.

Nægter drabsforsøg
Kun Fryd Petersen har erkendt at være på gerningsstedet. Men selve attentatet kender han intet til.

De andre to nægter at have været på stedet.

Vidner har under sagen afgivet flere modsatrettede forklaringer. Ingen vidner har direkte kunnet udpege gerningsmændene.

Anklagemyndighedens bevisbyrde bygger desuden på dna og fingeraftryk fundet i bilen samt en del forskellig video-overvågning optaget både på gerningsstedet og i lokalområdet.

videoovervågning
Video-overvågningen har heller ikke direkte kunnet knytte Bech og Mahler til skudepisoden.

Til gengæld viser video-overvågningen, at føreren af bilen havde en karakteristisk gul Adidastrøje på.

Og sådan en trøje havde Bech på, da han kort efter skudepisoden tilfældigt blev stoppet af en politipatrulje, da han sammen med Mahler kom gående tæt på Bandidos’ klubhus i Hvidovre.

De to blev stoppet ikke langt fra, hvor politiet nogle dage senere lokaliserede den mørke BMW Cabriolet.

I bilen fandt politiets teknikere siden både dna og tiltaltes fingeraftryk.

Ingen af de tre tiltalte ejer den mørke BMW cabriolet.

Under efterforskningen af sagen forklarede ejeren i første omgang, at bilen på tidspunktet for skudepisoden var stjålet.

Siden ændrede han sin forklaring og sagde, at Kenneth Bech havde lånt bilen i tidsrummet for attentatet.

Bechs forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, mente, at sagen er svag. Især fordi ingen vidner direkte har kunnet udpege hans klient, ligesom heller ikke overvågningsvideoerne har kunnet knytte Kenneth Bech til gerningsstedet.

Dna og fingeraftryk i bilen kan være kommet til før episoden i det Kenneth Bech i en længere periode havde adgang til bilen.

Nicki Mahlers forsvarer, Lene Østerberg, mente på samme baggrund, at hendes klient bør frifindes.

Også Mikkel Gyrst-Longsing Fryd Petersens forsvarer, Martin Leth Hansen, mente hans klient bør frifindes.

Var trængt ind på Bandidos' område
Han er på vej væk fra klubhuset i Hvidovre, da en mand kommer løbende og siger 'at der er Black Cobra-folk oppe ved tanken (gerningsstedet, red).'

Det krævede en markering, for det var Bandidos-område, hvorfor han kørte der hen. Også andre Bandidos-folk skulle være på vej derhen. Han havde dog ikke op til skyderiet lavet en aftale med ofrene.

- Det var spontant, forklarede forsvareren.

Ifølge forsvareren vidste Fryd Petersen ikke, at at BMW'en også var på vej derhen. Han var dog klar over at andre, uidentificerede rockere også havde sat kurs mod stedet.

På gerningsstedet råbte han i retning af Black Cobra-folkene. Han gestikulerede også med armene. Men han benægter at have givet direkte signal til at andre skulle skyde mod ofrene.

- Det samlede bevis-billede er i bedste fald broget, lød forsvarerens vurdering.