Bestyrer i chok efter brandattentat

'Vi forstår det simpelthen ikke. Vi har ingen uvenner'. Sådan lyder det fra Cihan Kilic, der er bestyrer i den restaurant i Hillerød, der i nat blev udsat for et brandattentat

Foto: Allan Andersen/NordkystenTV
Foto: Allan Andersen/NordkystenTV

Politiet er ikke længere i tvivl om, at den brand, der i nat raserede 'Olsens Steakhouse' i Hillerød, var påsat.

Og den melding chokerer Cihan Kilic, der er bestyrer i restauranten.

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvordan jeg har det lige nu. Vi har selvfølgelig talt om, hvem der kan finde på at gøre sådan noget imod os, men vi har ingen uvenner. Vi er kendt som gode og hjælpsomme mennesker, så vi forstår det simpelthen ikke, fortæller Cihan Kilic til Ekstrabladet.dk.

Læs også: Kastede brandbomber mod restaurant

To mænd flygtede
Flere vidner så to mænd flygte fra restauranten, kort før branden brød ud, fortæller vicepolitikommissær Morten Riisager-Pedersen fra Nordsjællands Politi.

- Vi har talt med et par vidner, der så to mænd kravle ud af en knust rude i restauranten, og kort efter hørte de en bil køre væk i høj fart, siger Morten Riisager-Pedersen.

Politiets teknikere har arbejdet på stedet det meste af dagen, og deres undersøgelser viser nu, at der er blevet antændt ild flere steder i restauranten.

- Det tyder på, at der er blevet kastet nogle brandbomber. Om de blev kastet ind gennem ruderne ude fra gaden, eller om gerningsmændene først antændte dem, da de var kommet ind i restauranten, kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Vi kender heller ikke noget til motivet endnu, siger Morten Riisager-Pedersen.

Skader for en halv million
Cihan Kilic har ikke været inde i restauranten efter brandattentatet, og han kender derfor ikke skadernes omfang - men han frygter det værste.

- Vinduerne er helt sorte af sod, så man kan ikke se så meget ude fra gaden, men ud fra det, som jeg kan se, vil jeg vurderer, at der er sket skader for mindst en halv million kroner. Det værste af det hele er, at jeg ikke er sikker på, om vores forsikring er trådt i kraft endnu, så vi risikerer, at forsikringen ikke dækker, siger han.

Og det vil være noget nær en katastrofe for restauranten, vurderer Cihan Kilic.

- Det kan vi ikke klare. Så må vi lukke, siger han.

Politiet måtte sparke to døre ind og løbe op og redde en 29-årig kvinde og en 33-årig mand, der lå oppe på anden sal over restauranten, men der var heldigvis ingen personer, der kom til skade i forbindelse med brandattentatet.

Politiet søger vidner
Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har set noget mistænkeligt i forbindelse med branden, der opstod klokken 00.44 natten til tirsdag.

De to mænd, der blev set kravle ud af den knuste rude, løb ud på Slangerupgade, hvor de formentlig hoppede ind i en bil, der med høj fart kørte mod Herredsvejen.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 49 27 14 48 eller 1-1-4, hvis du har oplysninger i sagen.