Herning frygter serie-voldtægtsforbryder

Politiet har inddraget to andre voldtægtsforsøg i efterforskningen af voldtægten mod en ti-årig pige i Gullestrup

Politiet vil ikke lægge sig fast på, at der er tale om samme gerningsmand ved to voldtægtsforsøg og lørdagens voldtægt af en ti-årig pige, men der er visse lighedstræk i signalementerne. (Foto: Anders Brohus)
Politiet vil ikke lægge sig fast på, at der er tale om samme gerningsmand ved to voldtægtsforsøg og lørdagens voldtægt af en ti-årig pige, men der er visse lighedstræk i signalementerne. (Foto: Anders Brohus)

Efter voldtægten af en blot ti-årig pige lørdag aften i Gullestrup står Midt- og Vestjyllands Politi muligvis overfor en serie-voldtægtsforbryder.

I juli og oktober i år blev en henholdsvis 19- og 18-årig kvinde forsøgt voldtaget i det centrale Herning.

Efter lørdagens voldtægt beskrev den ti-årige pige gerningsmanden som en 16-18 år gammel dreng, afrikansk af udseende med kort, sort, krøllet hår.

Læs også: Beboere vil stoppe lynchstemning

Signalementet stemmer meget godt overens med det signalement, som de to kvinder gav i juli og oktober. Dog vurderede de to kvinder gerningsmanden til at være lidt ældre.

Politiet har derfor inddraget de to sager i efterforskningen af voldtægten i Gullestrup, der kun ligger fire kilometer nord for Herning centrum.

Muligvis samme gerningsmand
- Der er sammenfald i forhold til signalement og fremgangsmåde, siger efterforskningsleder Michael Kjeldgaard, der dog samtidig understreger, at det er alt for tidligt at konkludere, at der er tale om samme gerningsmand, da signalementer kan være usikre.

Den ti-årige pige blev i går videoafhørt, men efterforskningslederen vil ikke oplyse, om der er kommet konkrete brugbare oplysninger frem.

- Jeg vil ikke referere fra afhøringen, siger Michael Kjeldgaard.

Men har hun kunnet tilføje flere oplysninger til f.eks. signalementet?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Politiet har fået omkring 30 henvendelser i sagen, men det egentlige gennembrud mangler, og politiet opfordrer derfor stadig borgerne til at henvende sig i sagen, hvis de ligger inde med en bestemt viden.

Intet gennembrud
- Der er ikke noget afgørende nyt i sagen, og der er ikke noget forestående gennembrud. Mange af de henvendelser, vi har fået, handler om personer, som har haft en anderledes adfærd, og ikke så meget om gerningsstedet derude, siger Michael Kjeldgaard.

Voldtægten fandt sted lørdag aften, da en 10-årig pige og hendes 9-årige veninde blev antastet på en legeplads i Gullestrup ved Herning af en ung afrikansk mand.

Han truede efterfølgende pigerne ved at sige, at de ville blive stukket med en kniv, hvis de ikke gik med ind i en nærliggende skov.

Her gennemførte han en fuldbyrdet voldtægt af den 10-årige, mens den 9-årige slap væk og slog alarm.

Politiet har indsamlet tekniske beviser på gerningsstedet, men de svar ventes først om to uger.