Kastede brandbomber mod restaurant

Sovende beboere blev reddet ud af politiet

Ukendte gerningsmænd kastede natten til tirsdag brandbomber mod Olsens Steakrestaurant i Hillerød. Foto: Allan Andersen/Nordkysten TV
Ukendte gerningsmænd kastede natten til tirsdag brandbomber mod Olsens Steakrestaurant i Hillerød. Foto: Allan Andersen/Nordkysten TV

To beboere lå intetanende og sov i deres lejlighed, da ukendte gerningsmænd kastede brandbomber gennem vinduet til Olsens Steakhouse på Torvet i Hillerød omkring kl. 00.44 natten til tirsdag.

Det medførte en kraftig brand i restauranten.

Politiet havde hurtigt en patrulje fremme på stedet, som måtte sparke to døre ind og løbe op og redde en 29-årig kvinde og en 33-årig mand, der lå oppe på anden sal over restauranten.

To evakueret
- Der er konstateret flammer på stedet, og de bliver evakueret, fordi der er en røgudvikling, siger vicepolitikommissær Morten Riisager-Pedersen fra Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk og fortæller, at politiet var nødt til at vække personerne.

- Nu er der nogen, der skal se på, hvor farligt var det, og hvor farligt kunne det have udviklet sig, siger han.

Brandvæsnet blev tilkaldt for at slukke branden, og efterfølgende spærrede politiet stedet af og satte det under bevogtning. Her til morgen gik teknikere i gang med at undersøge brandstedet for at se, om der er nogle spor.

- Inden da kan vi ikke sige mere om motivet. Men det er jo ikke så meget tvivl om, at det er en påsat brand, siger vicepolitikommissær Morten Riisager-Pedersen.