Forsøgte at sende bror i fængsel

21-årig opgav brors navn og personnummer, da han blev standset af politiet

En 21-årig mand rodede sig tidligt tirsdag morgen ud i en række lovovertrædelser og endte med at forsøge at udgive sig for sin bror for at slippe for straf for de mange forseelser.

Manden kørte i en personbil i Sofiehaven i Glostrup klokken 05.00 tirsdag morgen, da han blev stoppet af en politipatrulje, fordi han kørte for stærkt.

- Da betjentene undersøgte bilen fandt de både hash og ulovlige dopingmidler i bilen. Den unge mand forsøgte i første omgang at udgive sig for sin bror, men et dankort og et misforhold mellem den 21-åriges højde og broderens højde, som betjentene havde mulighed for at tjekke, gjorde, at den 21-åriges forsøg på at skyde skylden på broderen mislykkedes, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Peter Grønbek, til ekstrabladet.dk.

Da den 21-årige havde kørselsforbud kunne betjentene, da de gjorde boet op, sigte den 21-årige for fire lovovertrædelser.

- Han bliver sigtet for kørsel under kørselsforbud, overtrædelse af lov om dopingmidler, overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt - og det er den, der i denne sammenhæng koster dyrest - overtrædelse af straffelovens paragraf 164, der handler om, at man kaster skylden på en anden, siger Peter Grønbek.

Den 21-årige er blevet løsladt og må afvente en senere tur i retten.

At forsøge at kaste skylden på andre kan koste op til seks års ubetinget fængsel, men vil i sager som den aktuelle typisk udløse 30 dages fængsel.

Straffelovens § 164

§ 164. Den, der afgiver urigtige oplysninger til offentlig myndighed med forsæt til, at en uskyldig derved bliver sigtet, dømt eller undergivet strafferetlig retsfølge for et strafbart forhold, straffes med fængsel indtil 6 år.