27-årig anholdt for bombeplaner i New York

Jose Pimentel, 27, fandt ifølge anklagerne opskriften på en bombe i al-Qaeda-magasinet Inspire

Jose Pimentel, 27, er her i fuld gang med at bygge en bombe. Billedet er taget af de amerikanske myndigheder, som har overvåget Pimentel siden 2009(Foto: AP)
Jose Pimentel, 27, er her i fuld gang med at bygge en bombe. Billedet er taget af de amerikanske myndigheder, som har overvåget Pimentel siden 2009(Foto: AP)

En 27-årig mand er anholdt og sigtet for at have planer om at fremstille bomber, som skulle bruges til angreb på amerikanske soldater, der er vendt hjem fra Afghanistan og Irak.

Det oplyser borgmester i New York, Michael Bloomberg, på et pressemøde natten til mandag.

Den sigtede, Jose Pimentel, skulle have forsøgt at fremstille rørbomber baseret på instruktioner fra al-Qaeda-magasinet Inspire.

Inspire, der blev udgivet under den amerikanskfødte Anwar al-Awlakis ledelse, havde trykt bombeopskriften under rubrikken: ’Sådan bygger du en bombe i mors køkken’.

- Vi tror, at han (Jose Pimentel, red.) blev radikaliseret efter likvideringen af Anwar al-Awlaki. Hans handlinger blev mere ekstreme efter 30. september, siger politidirektør Raymond Kelly på pressemødet i nat.

Anwar al-Awlaki blev dræbt i et amerikansk droneangreb i Yemen.

Ifølge anklageskriftet havde Jose Pimentel også planer om at gennemføre bombeangreb mod ansatte ved postvæsenet og politiet i New York.

En 'ensom ulv'
Politiet har overvåget Jose Pimentel siden maj 2009. Han anses for at være en såkaldt 'ensom ulv', der handler på egen hånd.

Pimentel har angiveligt erkendt, at han 'aktivt planlagde at fremstille en bombe'. Han var kun cirka en time fra at have færdiggjort rørbomben, da politiet pågreb ham.

Myndighederne i New York City har afværget flere terrorforsøg, siden byen blev ramt af terror 11. september 2001.