Muslimernes FællesRåd: Forskruet grisebegravelse

Danish Defence Leagues grisebegravelse betyder ikke noget for moskeprojektet, lyder det fra Muslimernes FællesRåd

Aktivister fra Danish Defence League er i færd med at begrave et svin på en moskegrund på Amager. Foto: Kristian Linnemann
Aktivister fra Danish Defence League er i færd med at begrave et svin på en moskegrund på Amager. Foto: Kristian Linnemann

Et begravet svin eller ej. Moskeen på Amager vil være en realitet om nogle år. I hvert fald hvis det står til Muslimernes FællesRåd, der en af parterne bag moskebyggeriet.

– Danish Defence League har en forskruet tilgang til samfundet, og begravelsen af et svin betyder ikke noget for vores arbejde, lyder det fra Mustafa Gezen, der er talsmand for Muslimernes FællesRåd.

Læs også: Højreaktivister begraver svin på moskegrund

– Begravelsen af grisen er deres måde at tilkendegive deres forskruede holdninger til islam og indvandrere generelt. Men sådan er det jo med højreekstreme grupper. Så aktionen betyder ikke noget for os, siger Mustafa Gezen, der understreger, at Muslimernes FællesRåd tager afstand til ekstremister - både højreekstremister og religiøse ekstremister.

Endnu usikkert med moske

Bach Gruppen København A/S, der ejer grunden, har ligesom Muslimernes FællesRåd kun hovedrysten tilovers for aktionen.

– Det virker for mig helt hovedrystende, at aktivisterne har begravet en gris på grunden. Måske har de taget fejl af projektet, der er ude på Vibevej i Nordvest. For det er langt fra sikkert, at moskeen bliver bygget endnu, siger Anders Bo Bach fra Bach Gruppen København A/S.

– Jeg gad godt at vide, hvor aktivisterne har lagt grisen, og om de her mennesker kender lokalplanen. Fordi det projekt er så meget andet end en moske. Men hvis de har fået noget artikelplads ud af det, så har de sikkert fået opløftet deres formål, lyder det fra Anders Bo Bach.