Jalousi førte til biljagt gennem Ishøj

Lavede u-vending på motorvejen i jagt på anden bil

Jalousi førte onsdag aften til vanvittig kørsel i Ishøj og på Køge Bugt Motorvejen, og kun svineheld gjorde, at ingen blev dræbt eller alvorligt kvæstet.

Rivalisering om en kvinde fik tidligt onsdag aften fire mænd i en bil til at forfølge to andre mænd i en anden bil gennem Ishøj.

Med høj fart gik det til Køge Bugt Motorvejen, hvor den forfulgte bil søgte ned for at forsøge at ryste den anden af.

Bilerne kørte i nordøstlig retning og cirka 500 meter efter frakørsel 25 snævrer vejen ind fra tre til to spor, fordi der er opstillet kegler til afgrænsing af fremtidigt vejarbejde.

- Føreren af den forfulgte bil kørte ind bag afspærringen for at komme væk fra den anden, men den forfølgende bil kørte et stykke frem og lavede en u-vending på motorvejen og kørte ind bag afspærringen og med front mod den anden bil, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Michael Bundgaard, til ekstrabladet.dk.

Føreren af den forfulgte bil kom op at stå på bremsen og begyndte at bakke for at komme væk, men han ramte nogle kegler, og så nåede forfølgerne op til dem og påkørte deres bil frontalt.

Uden for afspærringen på Køge Bugt Motorvejen satte en helt tredje bil farten ned for at passere de to havarerede biler, og det medførte, at en uopmærksom fjerde bilist kørte op bag i bilisten, der satte farten ned.

- Ingen af de implicerede kom noget særligt til ved kollisionerne, men tre af de fire personer i den bil, der jagtede den anden bil gennem Ishøj stak af fra stedet til fods. Vi har dog føreren af bilen, og han vil blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, der omhandler personer, der 'ved kådhed eller lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed'. Vi skal nu have talt med denne mand og de to mænd i den anden bil, siger Michael Bundgaard til ekstrabladet.dk.

En overtrædelse af paragraf 252 kan medføre op til otte års fængselsstraf.

Torsdag morgen oplyser vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi, at de tre passagerer, der flygtede fra bilen, endnu ikke er fundet.

Politiet har heller ikke yderligere oplysninger om baggrunden for vanvidskørslen.