Landsholdet meldt til politiet efter tumult

Landsholdsspillerne havde fået lov til at drikke alkohol efter 2-0-sejren over Sverige - det endte med politianmeldelse

DBUs kommunikationschef Lars Berendt og landstræner Morten Olsen. (Foto: Lars Poulsen)
DBUs kommunikationschef Lars Berendt og landstræner Morten Olsen. (Foto: Lars Poulsen)

Politiet i Helsingør gik stille med dørene, da en gæst fra Hotel Marienlyst i lørdags anmeldte spillere fra det danske fodboldlandshold til politiet, skriver Helsingør Dagblad.

Han mente sig forulempet af en eller flere spillere fra holdet under en tumult på hotellet, hvor gæsten boede sammen med en kvinde fra fredag til lørdag.

Landsholdsspillerne havde fået lov til at nyde spiritus for at fejre 2-0-sejren over Sverige, men kun på hotellets område. Af uoplyste årsager så gæsten ifølge politiet og Dansk Boldspil-Unions kommunikationschef Lars Berendt sig imidlertid vred på flere af fodboldspillerne.

Det endte med, at der opstod tumult mellem gæsten og en eller flere af landsholdspillerne, som skulle have prøvet at lægge en dæmper på manden. Under gæstens ophidsede adfærd faldt manden efter hvad Helsingør Dagblad erfarer, så uheldigt, at han beskadigede nogle knogler i sin ene arm.

Dagen efter stod hotelgæsten sammen med sin kvindelige bekendte på politigården med armen i en slynge. Han ønskede at anmelde landsholdsspillerne - angiveligt for vold, og anmeldelsen blev optaget til rapport. I løbet af lørdagen efterforskede Nordsjællands Politi sagen og afhørte i den anledning flere af landsholdets spillere.

Men efter hvad Helsingør Dagblad erfarer så kunne efterforskerne ikke få gæstens anklager bekræftet. Efter at have fået spillernes udlægninger af forløbet på Hotel Marienlyst, blev sagen lagt til vurdering hos politiets jurister.

I går kom det så frem, at politiet har afvist anmeldelsen, og der er ikke rejst sigtelse mod nogen af det danske fodboldlandsholds spillere. Sagen er dermed afsluttet.

Helsingør Dagblads reporter overhørte dele at den stærkt ophidsede hotelgæsts samtale med politiet i lørdags. Her blev både Nicklas Bendtners og Daniel Aggers navn nævnt, og efter hvad anmelderen sagde, så krævede han en undskyldning fra en eller flere af spillerne, hvis han skulle trække anmeldelsen tilbage.

Det er uvist om han har fået en undskyldning - eller om det i virkeligheden er ham, der skylder fodboldlandsholdet en. Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser til Helsingør Dagblad, at ingen af spillerne har overtrådt forbundets disciplinære regler. Efter at landsholdsspillerne var vendt tilbage til Hotel Marienlyst fra Parken i København gav landstræner Morten Olsen grønt lys for at spillerne kunne nyde alkohol på hotellets område.

- Spillerne fik mulighed for at slappe af og glæde sig over sejren over Sverige med hinanden i hotellets offentligt tilgængelige bar-område, siger DBU’s kommunikationschef Lars Berendt til Helsingør Dagblad.

- Efter kampen fik de også lov til at nyde alkohol under hensyntagen til, at de allerede tirsdag aften skal spille landskamp mod Finland. Spillerne efterlevede på alle områder landstræner Morten Olsens anvisninger, bedyrer Lars Berendt.