Tiltalt for at betale privat gæld med penge til forskning

Tidligere overlæge er anklaget for at have brugt 50.000 på at afdrage privat gæld - pengene var ellers øremærket til forskning

En nu tidligere overlæge på Aalborg Sygehus er tiltalt for underslæb. Ifølge anklageskriftet brugte hun 50.000 kr., som hun havde fået til forskning, til at betale privat gæld. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Sagen mod hende har to gange været berammet ved retten i Aalborg. Men begge retsmøder har måttet aflyses, fordi den tiltalte ikke mødte frem. Et nyt retsmøde søges nu gennemført efter nytår. Samtidig har overlægens tidligere arbejdsgiver, Region Nordjylland, som en udløber af samme sag fået fogedrettens ord for, at kvinden skylder regionen 300.000 kr., fordi hun ikke har kunnet aflægge et tilfredsstillende regnskab for en forskningsbevilling af denne størrelse. Regionen har nu forlangt kvindens ejerlejlighed på tvangsauk­tion for at få sit tilgodehavende.

- Det er helt-helt ekstraordinært, at vi begærer tvangsauktion over en skyldner. Det er første gang i min tid, det sker, siger lederen af regionens juridiske kontor, kontorchef Peter Larsen, som i øvrigt ikke vil udtale sig om den konkrete sag.

Indtil for en halv snes år siden kunne læger, der fik forskningsmidler, selv bestemme, hvordan pengene blev opbevaret. En opstramning betød imidlertid, at alle skulle lade forskningsmidler stå på en konto hos regionen.

Ifølge NORDJYSKE's oplysninger har den tiltalte i strid med disse nye regler sat bevilgede penge til forskning ind på en privat bankkonto.Overlægen, der ikke mere arbejder i landsdelen, har over for politiet forklaret, at hun i en række tilfælde, når der var udgifter i forbindelse med forskning, selv har lagt pengene ud. Disse udlæg modsvarer ifølge hendes forklaring de penge, hun fra forskningskontoen har overført til private formål.