Politiets universal-vidne på banen igen

Kronvidnet: Sandbergs lærling tilstod drab med et grin

Mazdak Fabricius (th) sammen med sin rocker-mentor, Gucci-HA'eren Brian Sandberg. (Foto: Mogens Flindt)
Mazdak Fabricius (th) sammen med sin rocker-mentor, Gucci-HA'eren Brian Sandberg. (Foto: Mogens Flindt)
Følg Krimi

I dag fortsætter retssagen mod 25-årige Mazdak Fabricius, der er tiltalt for drabet på Osman Nuri Dogan i august 2008.

Ved dagens retsmøde har politiets kronvidne, MFP, været indkaldt som vidne.

Den tidligere AK81’er og Hangaround er selv ved en tilståelsessag idømt 12 års fængsel for fem drabsforsøg, grov vold og brandstiftelse. Den såkaldte ’Store rockerssag’ var bygget op om hans forklaring.

Her er MFP’s vidneforklaring fra dagens retsmøde:

MFP: - Jeg har tidligere forklaret, at jeg kom med i AK81 via kammerat. Vi med til at starte det op, og jeg var med til at finde på navnet. Det var i 2007.

Anklager: - Hvad var formålet med AK81?

MFP: - Der var at, at vi skulle tage kampen op med indvandrerbanderne, der var begyndt at husere på gaderne. Medierne var begyndt at skrive, at indvandrerbanderne var begyndt at styre det hele.Vi skulle vise, at vi har overlegne.

Anklager: - Det var altså en voldelig gruppe.

MFP:- Ja, det kan man vidt godt sige. Konflikten eskalerede efter det drab, vi skal snakke om i dag.

Herefter forklarede MFP, at han skiftede fra south end afdelingen til København.

MFP:- Jeg blev blev siden forfremmet til Hangaround efter nogle forfærdelige ting, jeg havde gjort. Blandt andet skyderier og lemlæstelse af folk.

Anklager: - Kender du til drabet?

MFP: -Ikke så meget. Har ikke været med til planlægningen. Kun hvad Mazdak selv har fortalt mig.

Anklager: - Kender du Mazdak?

MFP: - Jeg kender ham rigtigt godt. Vi blev forholdsvis gode venner, også før jeg flyttede ind til Københavnerchapteret

Anklager: - Har du snakket med Mazdak om Tingbjerg-forholdet?

MFP:- Ja det har jeg. Det skete efter episode, hvor der var blevet skudt mod mig og en anden ude i Folehaven. Her blev den anden såret i benet. Senere Kørte vi ud til restaurant Sticks n suhsi på Strandvejen, hvor Brian Sadbnerg skulle have en bid mad. Der var et stort følge for at passe på ham.

Ude ved restauranten blev der uddelegeret forskellige vagtposter. Sammen med Mazdak skulle jeg sidde i en bil ved et lyskryds. Her spurgte Mazdak til, hvad der var sket ude i Folehaven. Jeg fortalte ham, hvordan det foregik. Det var en vild oplevelse, det kunne jeg se at Mazdak også mente. Derfor skulle han ’give’ noget tilbage. Det var vedrørende tingbjerg forholdet.

Så så jeg på ham, og sagde 'hvad med det.' Så fortalte han, at det handlede om en pige. Det skulle der gives tilbage på. Så kørte han derud i bil. Jeg kan ikke helt huske, hvem han sagde han var sammen med i bilen. Så fortalte han, hvordan han affyrede skuddene inde fra bilen. Så grinede han og sagde, at kuglerne røg til højre og venstre. 'Den løb sgu løbsk', sagde han.

Efterfølgende dumpede han vist våbnet i en sø eller sådan noget, jeg kan ikke huske så meget mere fra den dag.

Anklager: - Fortalte Mazdak, om han havde fået lov til at gøre det

MFP: - Nej det kan jeg ikke huske. Men han gik tit og blærede sig med, at han var sigtet både i Tingbjerg og en anden sag om drab.

Anklager: -Troede du ham?

MFP:- Ja, det gjorde jeg. Jeg er sikker på at han havde gjort det. Det er min opfattelse, at det ikke var tomt pral, eller hvis han havde taget æren for noget, han ikke havde gjort.

Efter anklager, Henrik Aagaard, var det forsvarer, Michael Juul Eriksens tur. Han fortsatte med at bore i kronvidnets dårlige hukommelse.

Der har tidligere været sået tvivl om dele af MFP's forklaring, i det der blandt andet har været forskydninger omkring datoer for drabsforsøg.

Kronvidnet har i øvrigt travlt i dag. Efter at have vidnet i sagen mod Fabricius, skal han to etager ned i retsbygningen, hvor han skal vidne i en anden sag om drabsforsøg.

Her er fire unge AK81'ere tiltalt i en sag, hvor de sidste efterår blev anholdt i en stjålen bil ved Carlsberg. Bilen var fuld af våben, og det er politiets opfattelse, at de fire havde kurs mod Nørrebro, hvor de på eller ved Blågårds Plads skulle begå et attentat.

Episoden skete lang tid efter, at MFP var gået til bekendelse overfor politiet. Men i sagen mod de fire, skal han vidne omkring strukturen i HA og lignende spørgsmål, erfarer ekstrabladet.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind