Gl. barndomsven: Marcel satte ild til min ven

Vidne i retten: Marcel snørrede min ven ind på hænder, fødder og om halsen - og satte ild til ham

Ifølge gamle barndomsvenner bandt Marcel en snor om hænder, fødder og halsen på en mand og satte derefter ild til ham. (Foto: Ekstra Bladet)
Ifølge gamle barndomsvenner bandt Marcel en snor om hænder, fødder og halsen på en mand og satte derefter ild til ham. (Foto: Ekstra Bladet)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk):

Følg med direkte fra retten her.

En gammel barndomskammerat belastede her til eftermiddag den tiltalte Marcel Lychau Hansen, idet han fra en gammel voldsepisode beskrev Marcel som en person der, allerede som 20-årig - ifølge anklager Anne Birgitte Stürups ord - besad visse 'sadistiske og kyniske træk i sin personlighed'.

Vidnet, der satte sig i stolen kl. 14.30, kendte Marcel fra ungdomsårene. Blandt andet fra klubben på Nøragersmindevej, og fordi Marcel ofte kom i vidnets hjem, da Marcel dengang var kæreste med mandens søster.

Marcel satte ild på mand
Men venskabet blev sat på en prøve, da han en aften i 1985 befandt sig i Pinseskoven på Kalvebod Fælled - det grønne område, hvor Lene Buchardt fem år senere blev fundet dræbt - sammen med to andre kammerater, som vidnet havde slået lejr med.

- Der dukkede pludselig seks store rødder op fra vildnisset. Jeg vidste med det samme, at der skulle ske et eller andet. Jeg var ikke så stor, så de var ikke så voldsomme overfor mig. Men det var de overfor min kammerat Frank, forklarede manden fra vidnestolen.

- Marcel tager så Frank og tvinger ham ned på knæ. Smækker en snor om anklerne på ham og så rundt om hænderne. En sammenhængende snor som dernæst bliver snørret rundt om halsen på ham, fortalte vidnet i stolen, mens Marcel Lychau Hansen lyttede opmærksomt - men uden at trække en mine - og nedstirrede manden.

Læs også: Dna fra trusseindlæg stammer fra Marcel
Læs også: Marcel: Jeg har aldrig haft sex med Lene

- Og så bliver der taget en rulle toiletpapir og viklet rundt om Frank, og så sætter han ild til hans mave, lød det fra Marcels tidligere ven.

Hvad handlede det hele om, ville anklageren vide?

- Magt, tror jeg. Jeg ved det ikke. Frank var en offertype og fik tit nogle tæv.

Anklager: Marcel er sadistisk og kynisk
Sagen blev dengang dog aldrig meldt til politiet. Den er desuden også forældet i forhold til strafansvar, men anklageren ønskede i retten at opridse sagen, for at beskrive Amagermandens 'sadisme og kynisme' samt såkaldte modus - altså fremgangsmåde - bl.a. det faktum, at Marcel bandt offeret Frank.

I andre sager, som Amagermanden står tiltalt for, har gerningsmanden nemlig også benyttet sig af at binde sine ofre.

Vidnet forklarede desuden også, at han i gamle dage begik flere indbrud med Marcel, hvor de gik efter hurtige penge og værdier som penge, guld, sprut og smøger.

Vidnets forklaring blev understøttet af en af de andre personer, som var med dengang. Han huskede tydeligt, at kammeraten Frank fik spændt en løkke om halsen.

- Men jeg kan altså ikke huske det med, at der blev sat ild til ham, slog han flere gange fast.

Retssagen mod den tiltalte Marcel Lychau Hansen starter først igen den 24. november, hvor sagen om den firedobbelte voldtægt på Ingolfs Allé behandles.

Læs alt om sagen mod Amagermanden og de forskellige forbrydelser her.