Pædofilidømt præst får 60 års fængsel

En misbrugsskandale i den brasilianske kirke sender præst bag tremmer i mange år

En 77-årig brasiliansk præst er af retten i São Paulo blevet idømt ikke mindre end 60 års fængsel for voldtægt af otte messedrenge.

Jose Afonso De stod anklaget for at have misbrugt de otte drenge, der i dag er mellem 12 og 16 år gamle, hvoraf nogle var under Afonso Des oplæring for selv at blive præster.

Misbruget fandt sted i byen Franca i 2001, 2009 og 2010, ligesom præsten også benyttede sig af et seminar i den sydøstlige stat Minas Gerais til at forgribe sig på drengene, skriver AFP.

Afviser anklager
Jose Afonso De, der har været fritaget fra sit job, siden efterforskningen tog sin begyndelse i marts sidste år, afviser alle anklager.

Messedrengene har fortalt til politiet, at de i flere tilfælde var inviteret hjem i præstens private bolig for at studere Biblen, men i stedet blev udsat for overgreb.

Gennem de seneste år har store pædofiliskandaler rystet den katolske kirke i en række lande, heriblandt Irland, Østrig, Belgien og USA.

Paven har allerede mødt ofre for overgreb og misbrug i forbindelse med besøg i Storbritannien, Malta, USA og Australien.

Særligt sagerne i Irlands katolske kirke har vakt opsigt.

Her har præster i årevis krænket og misbrugt massevis af børn, og kirken har efter alt at dømme holdt hånden over gerningsmændene.