Annonce:
Annonce:

Snak om drab var tomt pral

Sandbergs lærling forklarer sig i retten

Mazdak Fabricius (th) sammen med Brian Sandberg. Mazdak Fabricius er tiltalt for drabet på Osman Nuri dogan. Han blev dræbt i august 2008 i Tingbjerg, København. (Mogens Flindt)
Mazdak Fabricius (th) sammen med Brian Sandberg. Mazdak Fabricius er tiltalt for drabet på Osman Nuri dogan. Han blev dræbt i august 2008 i Tingbjerg, København. (Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

Mundlam - det er han ikke.

Mazdak Fabricius, der er tiltalt for drabet på Osman Nuri Dogang i august 2008, har netop afgivet forklaring i retten, hvor nægter sig skyldig.

Politiets kronvidne, MFP, der har været brugt i bevisførelsen mod flere HA-rockere, skal også vidne i sagen.

Det sker fordi Mazdak Fabricius under en køretur i 2009 angiveligt skal have tilstået drabet i Tingbjerg overfor MFP, der på det tidspunkt stadig var kernefigur i HA's rekrutgruppe, AK81.

- Har du under en køretur sagt til MFP, at du skød ude i Tingbjerg, spurgte anklager, Henrik Aagaard.

Nægter drab
- Nej, det har jeg ikke. Jeg har måske sagt noget om, at jeg har været anholdt og sigtet i sagen. måske har jeg lagt lidt til. Jeg kan ikke ordret huske, hvad jeg sagde den sag, svarede Mazdak Fabricius.

Annonce:

- Jeg så op til ham. Han var en sej gut, der havde været med til at grundlægge AK81, jeg så op til ham. Og når drenge er sammen, så snakker man jo. Og jeg er lidt af en pralhals. Det var måske pral. Det giver status, tilføjede han.

Hans forsvarer, Michael Juul Erisken betegner iøvrigt MFP lettere spydigt som politiets universalvidne.

Mazdak Fabricius er mødt nyklippet i retten. Frisuren er af samme type, der kendes fra US Marines. Et par sorte moderigtige briller har han på.

En pigetvist
- Det er politiets opfattelse, at drabet bunder i en tvist om en pige, forklarede anklageren under sin indledende procedure.

Ifølge politiet har pigen været sammen med folk fra både Tingbjerg-gruppen og Mazdak Fabricius.

- Jeg har ikke været kærester med hende. Men det har H fra Tingbjerg, fortalte Mazdak i retten.

H er ikke identisk med Osman Nuri Dogan. Det er politiets opfattelse, at Osman Nuri Dogan blev tilfældigt offer, da der blev affyret skudbyger mod en gruppe indvandrer-rødder, der stod på en p-plads ved Tingbjerg.

- Vi havde begge noget med hende at gøre. Jeg var ikke Jaloux. Det er så meget sagt. Jeg havde en fast kærste ved siden af.

Annonce:

- Har du haft et sammenstød med H, spurgte anklageren.

- Ja det er rigtigt. Det var i også i august 2008. Jeg var sammen med med en anden AK81'er. Vi kom kørende på Nørrebrogade. Her holdt vi ind ved en kiosk. Der hang nogle indvandrere ud ved kiosken. 'Er du Mazdak' spurgte den ene. 'Er du ikke flov over at være så dansk' spurgte han så. Så kommer der fem-seks stykker ud fra en frisør. Der er noget noget tumult. Jeg bliver slået en gang. De er i overtal, så stiger vi ind i bilen igen og kører vores vej. Det var ikke en episode, der var slem, at den skulle gengældes. Det var ikke så traumatisk. Jeg har fået tæv af indvandrere før, forklarede Mazdak i retten.

Ikke livvagt for Brian Sandberg
Han forklarede at han nu er såkaldt hangaround i HA. Han benægtede at have været livvagt for Brian Sandberg.

Annonce:

- Jeg har ikke været livvagt for sandberg. Hvis man stiller ham ved siden af mig, så kan man se,at han nok kan passe bedre på sig selv. Jeg har ikke været livvagt. Men vi passer på hinanden i HA. Der var jo en konflikt dengang. De skød mod os, forklarede Mazdak Fabricius i retten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: