Lig af spædbarn kan være forsvundet

Politiet skal finde liget for at underbygge sagen om seksuelt misbrug og drab på et spædbarn

I fem dage gravede politi og arkæologer efter et spædbarn i i Odsherred i en uhyggelig sag om årelangt sex-misbrug. (Foto: Michael Schmidt)
I fem dage gravede politi og arkæologer efter et spædbarn i i Odsherred i en uhyggelig sag om årelangt sex-misbrug. (Foto: Michael Schmidt)

Efter at to mænd er blevet varetægtsfængslet, mistænkt for omfattende sex-misbrug og drab på et nyfødt barn fortsætter politiet efterforskningen af sagen.

Men uden et lig kan det være svært for efterforskerne at løfte sagen om drab.

Politiet skal finde beviser, der kan underbygge den nu 23-årige kvindes forklaring om, at hun for seks år siden blev gravid efter at være tvunget til sex med sin far og dennes onkel.

Beviserne skal bekræfte, at hun fortæller sandheden, når hun siger, at hun - da graviditeten var langt fremskreden - blev tvunget til at indtage en form for abortmiddel, men fødte et levedygtigt barn, der blev dræbt af de to mænd og gemt væk.

Læs også: Politiets sigtelse: Knækkede nakken på baby

Derfor har politiet i fem dage gravet på en ubeboet og vildtvoksende grund i Egebjerg syd for Nykøbing Sjælland efter liget af det lille barn.

Under arbejdet fik politifolkene assistance fra arkæologer fra Moesgård Museum og det er der en naturlig forklaring på. For liget af et spædbarn kan efter seks år i jorden være næsten helt nedbrudt

- Mange af knoglerne i et spædbarn er ikke blevet forbenet, men består af brusk, siger retsmediciner, vicestatsobducent Peter Thiis Knudsen til ekstrabladet.dk.

Det betyder, at et så lille barn hurtigere bliver nedbrudt i jorden.

- Det afgørende for, hvor velbevaret det er, er det miljø, barnet har ligget i. Var det emballeret i plastic eller pakket i tæpper - eller var det lagt direkte i jorden. Var jordforholdene fugtige eller tørre. Alt det har betydning for, hvor velbevaret et lig i jorden er. Hvis man ikke har flere oplysninger - andet end at barnet er gravet ned - kan man gå fra at finde ingenting, eller blot knoglerester - eller man kan finde et relativt, velbevaret eller ligefrem mumificeret lig, siger han.

Politi og arkæologer gravede forgæves i haven i Egebjerg, men selvom politiet ikke vil røbe detaljer i sagen, er der ingen tvivl om, at spædbarns-liget kan blive afgørende.

Datter har før anklaget far
I Ekstra Bladet i dag stiller to nære venner af faderen spørgsmålstegn ved hele sagen. De mener, at datteren er psykisk særdeles skrøbelig, og at hun før har rettet anklager mod faderen.

Politiet bekræfter også overfor Ekstra Bladet, at den nu fængslede far har været anmeldt for nogle år siden for sex-krænkelser mod datteren, men at sagen ikke førte til noget.

Nu har datteren så afsløret alt om graviditeten og siger, at de to mænd knækkede nakken på spædbarnet og skaffede det bort. Det skulle være sket på en adresse i Nykøbing Sjælland i 2005, da datteren var 17 år.

De oplysninger til politiet har foreløbig ført til en fængsling af de to mænd, der nægter sig helt og aldeles skyldige.

Men den unge kvinde har uvtivlsomt også været til en retslægelig undersøgelse i sagen.

Overlæge på gynækologisk-obstetrisk afdeling på Århus Universitetshospital Charlotte Hasselholt Søgaard siger til ekstrabladet.dk, at man ved en gynækologisk undersøgelse af en kvinde kan se, om hun overhovedet har født et barn.

- Oftest vil der være forskellige tegn, der viser det, men det er ikke altid, siger hun.