Våbenhandler solgte til rockere og bander

Våbenhandler fra Greve er blevet varetægtsfængslet for at sælge våben til rockere og bandefolk.

Ved en ransagning torsdag aften bar politifolk flere paller med våben og ammunition ud fra et våbenlager i Greve.  Fredag blev en 53-årig idømt et års fængsel i sagen. En 54-årig sidder varetægtsfængslet for at have solgt våben til Bandidos og Black Cobra. (Foto: Kenneth Meyer)
Ved en ransagning torsdag aften bar politifolk flere paller med våben og ammunition ud fra et våbenlager i Greve. Fredag blev en 53-årig idømt et års fængsel i sagen. En 54-årig sidder varetægtsfængslet for at have solgt våben til Bandidos og Black Cobra. (Foto: Kenneth Meyer)

En 54-årig våbenhandler fra Sjælland skal fejre sin næste fødselsdag bag tremmer.

Det står klart, efter at han i et grundlovsforhør fredag er blevet varetægtsfængslet for at levere skydevåben til rockergruppen Bandidos og et medlem af banden Black Cobra.

- Vi mistænker ham for at have solgt våben til bandemiljøet, så det er en meget alvorlig forbrydelse, siger anklager Ulrik Sjølin fra politiets bandeenhed Taskforce Øst.

Den fængslede mand er registreret våbenhandler og har et våbenlager i Greve syd for København.

Fra dette lager har han ifølge politiet solgt mindst fem skydevåben til ukendte medlemmer af Bandidos samt mindst to skydevåben til et medlem af Black Cobra, der er fængslet i sagen.

Samtidig er våbenhandleren sigtet for at have forsøgt at købe to pistoler af en 53-årig mand og for at have opbevaret to maskinpistoler i sin kolonihave.

- Maskinpistolerne var plomberede, men det mente retten ikke var godt nok, så de tæller med i den samlede ulovlige våbenbesiddelse, siger Ulrik Sjølin.

Den 53-årige mand, der kommer fra Haslev, valgte i modsætning til våbenhandleren at bekende kulør med det samme og tilstod sin andel af våbenhandlen.

Det kvitterede Retten i Roskilde for ved at idømme ham et års fængsel.

- Det er vi tilfredse med. Jeg mener, det er et stærkt signal at sende, at det giver et års fængsel med det samme til dem, der kører rundt med våben, siger Ulrik Sjølin.

Ifølge anklageren er det uvist, hvor mange rockere- og bandefolk våbenhandleren har solgt til.

- Men vi kender da til i hvert fald en mere, der er på fri fod, siger han.