Han blev skudt og parteret i 75 dele

Peter Richter Andersen, 47, blev skudt og hans lig parteret i mindst 75 dele på badeværelset

Peter Richter Andersen, 47, blev skudt med tre skud og parteret på sommerhusets badeværelse.(privatfoto)
Peter Richter Andersen, 47, blev skudt med tre skud og parteret på sommerhusets badeværelse.(privatfoto)

Mordet på den 47-årige Peter Richter Andersen i Fakse Ladeplads i august var yderst makabert. Han blev likvideret med tre skud og liget blev parteret på badeværelset med en elektrisk bajonetsav.

- Liget blev parteret i mindst 75 dele, oplyste anklager Sanne Pedersen i dag i det første åbne retsmøde i mordsagen.

Peter Richter Andersens 42-årige lillebror er varetægtsfængslet for det makabre drab, men han nægter sig skyldig og skyder skylden på en anden navngiven mand 'Reza'.

Politiet har dog ikke fundet nogen beviser mod denne 'Reza'.

Læs også: Sendte blomster til ofrets begravelse

Lillebroderen mener, at han bliver renset for sigtelsen, når der kommer svar på alle dna-prøverne i sagen. Men politiets beviser mod lillebroderen er tunge:

Den 42-årige havde krudtslam i ansigtet og på hænderne, da han blev anholdt, og i hans hjem i Fakse fandt politiet 356 9 mm. skarpe patroner og seks afskudte patronhylstre.

Motivet til mordet er ikke lysende klart, men angiveligt var der et lille økonomisk mellemværende mellem brødrene, der i mindst en måned før drabet havde været uvenner.

Læs også: Peters ben fundet

I retten kom det frem i dag, at Peter Richter Andersen blev skudt to gange i hovedet og en gang i maven. Drabet den 11. august skete i indkørslen til forældrenes sommerhus i Fakse Ladeplads. Peter Richter Andersen boede fast i sommerhuset.

Derefter blev liget slæbt ind på badeværelset, hvor lillebroderen - ifølge sigtelsen - gik i gang med at partere liget med en bajonetsav.

Politiet har fundet bajonetsaven med kødrester på klingen, men pistolen, som Peter Richter Andersen blev skudt med, er ikke fundet.

Læs også: Fængslet lillebror ville sluge patronhylstre

Et vidne hørte Peter Richter Andersen råbe navnet på sin lillebror under tumulter ved sommerhuset før drabet. Ved anholdelsen havde lillebroderen friske hudafskrabninger på hænderne og blod på sig. Han forsøgte også at gemme og sluge patronhylstrene, mener politiet.

Den 42-årige lillebror blev fortsat varetægtsfængslet frem til den 1. december.