Sagen mod Amagermanden: Fru Andrup var viklet ind i et tæppe

Den 73-årige Edith Louise Andrup lå viklet ind i et tæppe, kun med fødderne synlige, da hun blev fundet død

- Ikke en gang, når anklager viser billedet af den dræbte Edith, der ligger på sit køkkengulv, fortrækker Marcel en mine, siger Ekstra Bladets reporter fra Københavns Byret, hvor sagen mod den såkaldte Amagermand i dag er indledt. (Tegning: Jørgen Bitsch)
- Ikke en gang, når anklager viser billedet af den dræbte Edith, der ligger på sit køkkengulv, fortrækker Marcel en mine, siger Ekstra Bladets reporter fra Københavns Byret, hvor sagen mod den såkaldte Amagermand i dag er indledt. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Følg Krimi

Se også ekstrabladet.dk's store tema om Amagermanden her.

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Alt var et rod, lugten var tung af gas, tv'et hylede løs og i køkkenet lå et lig. Sådan var virkeligheden, da en vicevært 17. februar 1987 brød døren til enkefru Andrups lejlighed i Valby op.

Den 73-åriges lejlighed var gennemrodet, med puder og papirer, der lå og flød på gulvene. Fru Andrup selv, der sjældent fik gæster, lå hensvøbt i et tæppe på gulvet. Viceværten kunne kun se et par fødder, men da han rullede tæppet ud, kom liget af den 73-årige enkefru frem.

Anklager Anne Birgitte Stürup gennemgår her til formiddagen den gamle drabssag, hvor Edith Louise Andrup blev kvalt i sit eget hjem og gerningsmanden efterfølgende forsøgte at sætte ild til lejligheden ved at tænde for gashanerne.

LÆS OGSÅ: Marcel: Dna stammer fra en anden end mig

Gerningsmanden havde nøgle eller kendte Andrup
Da viceværten om formiddagen fik brudt døren til lejligheden op, var han straks klar over, at den var gal. Som det første skyndte han sig at slukke for samtlige gashaner i køkkenet, åbne vinduerne og ikke mindst slukke et rødt stearinlys, der stod tændt på et lille bord i et lille anretterrum. I kanapstuen stod tv'et tændt og hylede med prøvebillede på, og i køkkenet - hvor liget af fru Andrup, der lå pakket ind henslængt op af køleskabet - stod endnu hendes forberedte middagsmad urørt.

Rundt omkring i lejligheden lå smykkeæsker fremme - tomme vel at mærke.

- Skuffer, kommoder og skabe var minutiøst gennemgået af gerningsmanden, fastslog anklageren.

- Fru Andrup fik sjældent besøg. Der var ikke tegn på indbrud og ikke tegn på kamp i lejligheden. Fru Andrup må derfor selv have lukket gerningsmanden ind, fordi hun kendte ham, eller også havde gerningsmanden selv en nøgle, fortsatte Stürup.

Trukket død gennem lejligheden
Fru Andrup døde ved at få snørret et stykke tøj om sin hals. Muligvis har gerningsmanden også brugt de bare næver. Der er ikke blevet fundet tegn på, at hun blev udsat for en seksuel forbrydelse. Fru Andrups i alt seks par underbukser - fire lange og to par almindelige - sad da også uberørt, bortset fra nederdelen der var røget op om hofterne, fordi gerningsmanden sandsynligvis blev trukket gennem lejligheden.

LÆS ALT og få det fulde overblik over sagen mod Amagermanden her.

Adidas-skoen knytter ham til stedet
Som en af de få sager fra anklageskriftet er det dog ikke dna, der kan fælde den tiltalte Marcel Lychau Hansen, men tilgengæld hans tilknytning til lejligheden, hvor han tidligere havde ageret flyttemand med en kammerat og sin bror tilbage i 1987.

Og ikke mindst et sålaftryk fra Marcel Lychau Hansens sko: En Adidas håndboldsko. Et fodaftryk, der blev fundet på flere af de papirer, der flød rundt omkring i lejligheden. Fire steder i lejligheder sikrede man i sin tid effekter, hvorfra skoens strl. 43 var blevet afsat. En sko, der både i størrelse, mønsterkonstruktion og ikke mindst særlige slitage perfekt matcher det par Adidas-sko, der dengang tilhørte Marcel Lychau Hansen

Marcel Lychau Hansen skal senere i dag give sin egen forklaring på, hvorfor han knyttes til drabet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+