Amagermanden i retten netop nu: Rank ryg og fast udtryk

Nægter sig skyldig i alt: Marcel Lychau Hansen er udtryksløs og sammenbidt

Amagermanden Marcel Lychau Hansen er netop nu i Københavns Byret. Ekstra Bladet er til stede i retten og følger sagen live. (Foto: Ekstra Bladet)
Amagermanden Marcel Lychau Hansen er netop nu i Københavns Byret. Ekstra Bladet er til stede i retten og følger sagen live. (Foto: Ekstra Bladet)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk):

Sagen mod den såkaldte og formodede Amagermand er i gang. At det er en af danmarkshistoriens største retssager, der starter i dag, vidnede den horde af mennesker, der her til morgen havde taget plads foran byretten. Køen af pressefolk, nysgerrige amagerkanere og pårørende strakte sig fra 2. sal og ned til gadeplan.

Lidt efter 9.30 blev Marcel Lychau Hansen ført ind i den fuldstændig fyldte sal. Iført hvid langærmet t-shirt, mørke cowboybukser og halvlangt mørkt, slikket hår gik han med rank ryg og et fast og sammenbidt udtryk gennem salen og satte sig ved siden af sin forsvarer Jacob Lund Poulsen.

Under den uafbrudte fem minutter lange talestrøm af de syv forhold fra anklageskriftet fra statsadvokatassesor Anne Birgitte Stürup sad han med korslagte arme og fulgte opmærksomt med - med et udtryksløst udtryk i ansigtet.

Sønner og ekskone følger med
Marcel Lychau Hansen har i dag fået rygdækning i form af flere medlemmer fra hans familie, som sidder på første række på tilhørerrækkerne.

Både hans ekskone, og to sønner på 19 og 23 år er mødt op og følger med – og noterer flere ting på blok og papir.

Anklageren gennemgår netop nu samtlige anklagepunkter i anklageskriftet.

Senere i dag skal Marcel Lychau Hansen selv forholde sig til samtlige anklager, når han skal afhøres i vidneskranken.

ekstrabladet.dk følger sagen