Politiet i desperat jagt: Frygter efterlyst skyder igen

TIDLIGERE DØMT: Den efterlyste 48-årige Tonny Pedersen Vang blev for et år siden dømt for voldtægt af en tidligere samlever

Politiet tager ingen chancer og leder iført skudsikre veste efter manden på en gård mellem Varde og Grindsted. (Foto: Morten Nielsen
Politiet tager ingen chancer og leder iført skudsikre veste efter manden på en gård mellem Varde og Grindsted. (Foto: Morten Nielsen

Syd og Sønderjyllands Politi frygter, at den 48-årige mand, som er efterlyst for at have skudt en 35-årig kvinde fra Varde, i desperation kan finde på at skyde igen.

Han har tidligere vist sin brutalitet og blev sidste år idømt 1 år og to måneders fængsel for voldtægt. Af Jydske Vestkystens omtale dengang fremgik det, at manden ligefrem havde pralet med sin bedrift.

Frygter han er farlig

Her og nu sætte politiet alle kræfter ind på at få ham lokaliseret og anholdt.

- Manden er under et stort psykisk pres for øjeblikket. Han har begået en alvorlig forbrydelse og han ved, at vi er efter ham. Vi frygter derfor, at han kan være farlig. Blandt andet i forhold til kvinder, som han tidligere har boet sammen med, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen til ekstrabladet.dk.

L ÆS OGSÅ: Politi i skudsikre veste jager 48-årig

- Han er formentligt stadig bevæbnet med det våben, han skød kvinden med. Vi overvejer naturligvis også, om manden kan finde på at begå selvmord, fordi presset på ham er ganske stort.

Den 48-årige har ingen bil, men han er ejer af en gammel rød motorcykel, som han muligvis kører på.

- Hvis nogen genkender manden, så skal de ikke henvende sig til ham. De skal omgående kontakte politiet, siger Bent Thuesen.

Den 48-årige skød den 35-årige kvinde i maven søndag aften. Kvindens tilstand er stadig ikke stabil. Motivet er formentligt jalousi.