Annonce:
Annonce:

Småbørn afhøres om drab på 4-årig

Men småbørn har ingen forståelse af, hvad drab er, siger ekspert

Småbørn må kun afhøres under overvågning af de sociale myndigheder.
Småbørn må kun afhøres under overvågning af de sociale myndigheder.
Annonce:
Følg Krimi

LJUNGBY, SVERIGE (ekstrabladet.dk): Hemmelighedskræmmeriet fortsætter i Ljungby, hvor politiet stadig ikke er villig til at give nogen detaljer om, hvordan den 4-årige dreng blev dræbt.

- Opklaringen skrider fremad, lyder svaret hele tiden fra politiets informationschef Robert Loeffel.

I morgen er det en uge siden, at barnet blev fundet dræbt i en skovbund, og politiet har stadig ikke fået noget gennembrud i sagen.

- Vi arbejder bredt, og låser os ikke fast på noget, sagde han under et pressemøde i går.

Læs også: Småbørn afhøres om drab på 4-årig

Pludselig tager de kvælertag
En forklaring på den langsommelige proces kan være, at politiet er tvunget til at afhøre småbørn i opklaringsarbejdet. Og det er en kompliceret affære.

Annonce:

- Børn har intet begreb om døden eller nogen opfattelse af, hvad døden er for noget. De tanker kommer først, når barnet er omkring 10 år, siger psykologen Fernando Germond Correa, som er afdelingsleder på Landstinget Kronobergs børne- og ungdomspsykiatrisk klinik, til Smålandsposten.

- De ved ikke, hvad de har gjort. Det handler mere om tilfældigheder. De leger bare og driller hinanden, og pludselig tager de kvælertag. De kan ikke styre deres motorik, siger han, og understreger, at at han ikke kender noget konkret til opklaringsarbejdet i sagen om drabet på den 4-årige.

Læs også: Skræmte børn tør ikke gå ud efter drabet

Afhøringer skal observeres
Fernando Germand Correa mener, at det kræver indsigt, og en overordenlig god portion forståelse, at afhøre børn.

- Det er vigtigt, at voksne ikke bare kigger efter et hævnmotiv uden at forstå, hvordan et barn fungerer. Der findes børn, som har det svært, og børn som er meget følsomme, siger han.

Annonce:

Afhøringer af børn må kun foretages af politiet, mens de er under observation af de sociale myndigheder. Der er derfor mange kræfter der skal mobiliseres, hver gang et barn skal afhøres.

Det er desuden meget vigtigt, at politiet ikke stiller ledende spørgsmål til et barn under en afhøring. I et eventuelt efterspil kan retten fuldstændig afvise en vidneforklaring, hvis et barn svarer på et ledende spørgsmål.

Læs også: Drab på 4-årig kan være filmet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Annonce:
Annonce: